De leukste wijken in Istanbul

Waar vind je de mooiste bezienswaardigheden? Waar kun je shoppen en waar moet je zijn om even helemaal tot rust te komen? Het leukste van Istanbul in zes wijken.

Sultanahmet

In de oude stad van Istanbul vind je alle belangrijke bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Topkapi Paleis, Blauwe Moskee, Hagia Sophia, noem het op en het staat hier. Plus nog wat andere toeristische hoogtepunten. Overdag een openluchtmuseum, ’s avonds rust.

Lees meer over Sultanahmet

Beyoglu

Overdag shoppen, ’s avonds uitgaan. Dat is Beyoglu in het kort. Net boven de Gouden Hoorn vind je de Istiklal Cadessi, zeg maar de Kalverstraat van Turkije. Waar het elke avond koopavond is. En waar je ook nog eens een zinderend nachtleven vindt.

Lees meer over Beyoglu

Kadiköy

Aan de Zee van Marmara ligt Kadiköy. Een van de Aziatische wijken van Istanbul, waar je een stuk minder toeristen tegenkomt en waar je heerlijk relaxt waterpijp kunt roken in een van de Turkse koffiehuizen.

Lees meer over Kadiköy

Ortaköy 

Ortaköy is dé wijk voor nachtvlinders. Hier dans je in hippe clubs een gat in de nacht.

Lees meer over Ortaköy

Nisantasi

De Fifth Avenue van Istanbul is vooral heel erg hip. Exclusieve designers en de duurste merken ter wereld wisselen elkaar hier af. In de duurste wijk van Istanbul is het vooral leuk om je te vergapen aan de rich & famous.

Lees meer over Nisantasi

Prinseneilanden

De hectiek van deze miljoenenmetropool even helemaal ontvluchten? Dat kan! In de Zee van Marmara liggen de Prinseneilanden. Een verzameling van negen eilanden, waar je vanuit Istanbul zo met de boot kunt komen. En dan is het vooral relaxen. Of, wat ook kan, een toeristisch tochtje per paardenkoets of een fiets huren.

Lees meer over de Prinseneilanden

Voor meer leuke adresjes in Istanbul?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul