De wijk Sultanahmet in Istanbul

Openluchtmuseum van Istanbul

Wil je alle bekende bezienswaardigheden van Istanbul zien? Begin dan in de wijk Sultanahmet. 

Wat is er te doen in Sultanahmet?

Welke reisgids of toeristische kaart je ook bekijkt, voor de hoogtepunten van Istanbul zullen ze je allemaal naar de wijk Sultanahmet loodsen, de wijk vernoemd naar Sultan Ahmed I. En dat is niet voor niks. De top-3 van populairste attracties vind je namelijk hier. Het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia staan allemaal in de wijk Sultanahmet. Plus een handvol andere eersteklas bezienswaardigheden. De Zee van Marmara, het Hippodroom en de oude stadsmuur bijvoorbeeld. Of je één dag of een hele week in Istanbul bent, deze wijk bezoek je gegarandeerd.

Overdag en ’s avonds is nogal een verschil in deze wijk. Want barst het overdag van de toeristen, in de avond en nacht is hier niet zo heel veel te beleven, zeker in vergelijking met andere wijken. Maar, doe hier je voordeel mee! Hotels zijn betaalbaar in Sultanahmet, en een beetje rust als je wil slapen kan uiteraard geen kwaad. Plus, het uitzicht vanaf je dakterras is bijna gegarandeerd spectaculair. Turend over het water, of starend naar een van de minaretten op de Blauwe Moskee.

Hoe kom je in Sultanahmet?

De wijk Sultanahmet is te bereiken met de lokale trein in Istanbul of de moderne tram (niet de historische tramlijn). Via de tramlijn kun je uiteindelijk ook overstappen op de metrolijn in Istanbul, die je bijvoorbeeld naar het vliegveld kan brengen. De wijk zelf is niet groot, en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Voor meer leuke adresjes in Istanbul?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul