De wijk Nisantasi in Istanbul

De Fifth Avenue van Istanbul

Wat is er te doen in Nisantasi?

Boutique hotels, trendy restaurants, café, bars, kunstgalleries. Alles wat hip is vind je in Nisantasi. Het is dan ook de meest vooraanstaande wijk in heel Istanbul. En waar het hier eigenlijk alleen om draait: geld uitgeven.

Laten we beginnen met shoppen. Gucci, Prada, Chanel, Luis Vuitton, niks ontbreekt in deze wijk. Maar ook de beste Turkse designers zijn hier gevestigd. Arzu Kaprol (een gevestigde naam in zowel Turkije als Frankrijk) heeft een vestiging in de straat Atiye Sokak. Hakan Yildirim, in de modewereld bekend als Hakaan, zit een paar straten verderop, net als Elif Cigizoglu – bekend om het kleden van veel Turkse sterren. Veel van haar ontwerpen zijn op de Turkse tv gedragen.

Heeft shoppen niet helemaal je voorkeur, maar kunst wel? Ga dan ook zeker even deze wijk in. Er zit een karrenvracht aan belangrijke Istanbulse galeries. Zowel jonge, talentvolle Turkse kunstenaars en ontwerpers als internationale artiesten.

Hoe kom je in Nisantasi?

Met je eigen chauffeur, denk je nu natuurlijk. Maar heb je die niet kun je ook uitstappen bij metrohalte Osmanbey Metro Istasyonu (lijn 2) of busstation Nisantasi.

Voor meer leuke adresjes in Istanbul?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul