Luxe hotels in Istanbul

State of the art hotels in Istanbul

Istanbul floreert, en dat zorgt voor meer dan genoeg geld in de stad. Wil je overnachten in een designhotel? Of gewoon een nachtje baden in luxe? Wij geven vijf tips voor luxe hotels in Istanbul. 

Ciragan Palace in Istanbul

Als geld echt geen rol speelt, dan boek je een nacht in het Ciragan Palace. Voormalig paleis van de Sultan, nu een vijfsterrenpaleis voor wie z’n portemonnee trekt. Krijgt nog wel eens een plekje in de top-tien van beste hotels ter wereld. En als je je binnen (twaalf suites in het paleis zelf, tig andere kamers in het bijgebouw) verveelt, dan huur je gewoon de hotelhelikopter of het luxejacht en ga je buiten spelen.

W Hotel

In de wijk Nisantasi, waar de hooggehakte dames met grote zonnebrillen al shoppend voorbij trippelen, staat een van de hipste hotels van de stad. De suites zijn nagenoeg onbetaalbaar, maar wil je je tussen de cocktaildrinkende jetset van Istanbul begeven, dan is een van de normalere kamers (nog steeds erg luxe) nog enigszins te doen. Meer informatie op: http://www.wistanbul.com.tr/.

Sumahan on the Water in Istanbul

De naam zegt het al, het speciale aan Sumahan hotel is ten eerste dat je aan het water slaapt, en uit je hotelkamer zo de Bosporus op kijkt. Het gebouw waarin het hotel is gevestigd, is een oude Osmaanse raki-fabriek uit 1875. Het hotel ligt aan de Aziatische kant van Istanbul, maar het bootje van het hotel brengt je gratis heen en weer naar Europa.

Neorion Hotel

58 kamers en suites, in downtown Istanbul, vlak bij de Gouden poort en de Muur van Constantinopel staat het Neorion Hotel. Met zwembad, Turks bad, spa, bibliotheek en een fantastische service.

Four Seasons Hotel Istanbul

Op zichzelf niet een hele originele keuze, denk je wellicht als je het Four Seasons voorbij ziet komen. Maar ondanks dat je zeker bent van een heerlijk luxe verblijf, voegt het dit hotel in Istanbul zeker wat toe. Het hotel is namelijk gevestigd in een voormalig beruchte Ottomaanse gevangenis. Nog te zien aan de hoge muren met luchtplaats en uitkijktorens, en het adres: Gevangenisstraat 1. Locatie ook top: pal naast de Hagia Sophia. Meer informatie op: www.fourseasons.com/istanbul.

ANWB Extra Reisgids Istanbul

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul