De wijk Kadiköy in Istanbul

Opeens ben je in Azië – en is er rust

Wat is er te doen in Kadiköy?

Nou, een stuk minder dan in Sultanahmet of bijvoorbeeld Beyoglu. En dat is precies de reden waarom je graag naar Kadiköy wil. Het is een van de wijken in Istanbul waar vooral gewoond wordt. De ferryterminals (oa de boot naar de Prinseneilanden neem je hier) kunnen druk zijn, maar over het algemeen lopen mensen hier rustig naar de kant van het water voor een kopje koffie of lunch.
Meer van hetzelfde, maar ook zeker de moeite waard, is de buurt Moda, een beetje in het zuiden van Kadiköy en ook aan het water. Veel jonge Turken zijn hier naartoe verhuisd, om een koffietentje of restaurantje te openen bijvoorbeeld. Of voor die rust. Werken doe je in Europa, de rust vind je in Azië.

Is er dan niets te doen in Kadiköy? Natuurlijk wel. In de smalle straatjes zitten zij aan zij leuke winkeltjes, veel handwerk. En er is een geweldige markt. De Kadiköy Sali Pazari. Hier koop je de meest verse vis, organische producten zoals kaas, thee, kruiden, groenten en fruit. Lekker eten doe je ook in een van de restaurantjes die rondom deze markt liggen. Wederom: alles vers.

Hoe kom je in Kadiköy?

Via metrolijn 4, of met de ferry. Van en naar Kadiköy vertrekken veel veerboten. Dit is dan ook een van de plekken vanaf waar je op de Prinseneilanden kan komen. In de wijk zelf rijdt de Moda Tramway Loop, een historisch en nostalgisch trammetje. In een rondje.

Voor meer leuke adresjes in Istanbul?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul