Istanbul - de Grote Bazaar

Het grootste winkelcentrum ter wereld

4000 winkels in de Grote Bazaar

Om te beginnen, handig om te weten: in het Turks heet de Grote Bazaar de Kapalicarsi. Mocht je er een taxi naar toe willen nemen, denk hier dan aan, want bij sommige chauffeurs gaat bij Grand Bazar geen belletje rinkelen. Maar ben je er eenmaal, in die overdekte markt (want dat is de vertaling van Kapalicarsi), dan kun je je compleet uitleven. Maar liefst vierduizend winkels onder één dak. Een wirwar van honderden kleine straatjes en steegjes, die zelfs met naambordjes aangegeven worden op elk kruispunt. Verdwalen is dan ook onvermijdelijk, maar dat maakt het meteen zo leuk. Lekker struinen door de leukste winkeltjes, waar lantaarns je tegemoet fonkelen, je in alle talen tapijten aangeboden krijgt en sieraden, theeglazen en kleding in overvloed uitgestald is. Ook handig om te weten: de koopmannen kunnen nogal opdringerig zijn. Maar wat wil je, als er dagelijks 400.000 bezoekers over je markt kunnen struinen. Betekent ook dat je moet afdingen. Onderdeel van de ervaring, en het voorkomt dat je te veel betaalt voor wat je krijgt.

Nog meer shoppen

Maar de Grote Bazaar is natuurlijk niet de enige winkelmogelijkheid in Istanbul. De stad is een waar shopwalhalla. De Egyptische Bazaar is bijvoorbeeld de plek waar de Turken zelf heen gaan voor hun kruiden en specerijen. En in Bagdat Cadessi, de superchique winkelstraat in de wijk Kadiköy, smijten de nieuwe rijken hun lira’s met miljoenen tegelijk over de toonbank. Een andere wijk waar veel ontwerpers zitten: Nisantasi. Heb je liever wat boetiekjes en winkeltjes met antiek? Dan is Cukurcuma de wijk waar je moet zijn. Vaak vind je hier zelfontworpen kleding, zo weet je dat niemand thuis hetzelfde draagt.

Meer leuke adresjes in Istanbul?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul