De Galatabrug in Istanbul

Letterlijk de brug tussen Oost en West

Geert Mak schreef er jaren geleden een heel boek over: De Brug. En het is een van de meest fascinerende plekken van Istanbul. Niet alleen omdat het de meest bruisende wijken met elkaar verbindt, maar met name door de dagelijkse gang van zaken. De Galatabrug bestaat uit twee verdiepingen. Boven raast verkeer zoals het dat door heel Istanbul doet. Maar aan de zijkanten van de brug, losjes hangend over de reling en breeduit lachend, staan talloze vissers. Voor de lol, of voor hun werk.
Een niet onlogisch gevolg: op de verdieping daar ónder zit een uitgebreid aanbod aan visrestaurants, waar de versgevangen vis zo je bord op spartelt.

De Galatatoren

Niet ver van de Galatabrug vind je ook de Galatatoren. Een 62-meter hoge toren uit de 14e eeuw, midden tussen de middeleeuwse huisjes in Beyoglu. Voor je naar boven gaat moet je wel even het verschil tussen het restaurant (tourist trap!) weten en het terras. Dat laatste is gratis toegankelijk en biedt een schitterend uitzicht over de stad. Het restaurant daarentegen, die kun je ook overslaan. Tenzij je van een overkill aan authentiek Osmaans houdt – inclusief sultan met harem, buikdanseressen en karaoke.

Meer leuke bezienswaardigheden in Istanbul?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul