Evenementen in Istanbul

Een international filmfestival of een zinderende voetbalwedstrijd van een van de topploegen in Turkije. In Istanbul is altijd wat te doen.

Dit zijn de actuele evenementen in Istanbul:

Bosphorus - van Azië naar Europa

Sinds 1989 wordt in Istanbul een wel heel bijzondere sportwedstrijd gehouden: de Bosphorus. Deelnemers zwemmen, roeien en zeilen, en dat van Azië naar Europa. Organisator is het Turks Olympisch Comité, motto is: ‘Sports for Everyone’. Langs de kant barst het van de toeschouwers, en voorstellingen, muziek en allerlei activiteiten zorgen voor nog veel vermaak. Meer informatie vind je op de website.

 

Dit zijn de vaste evenementen in Istanbul:

10 november - De sterfdag van Atatürk

Geen land waar hun voormalig leider nog steeds zo op handen gedragen wordt als in Turkije. Op 10 november 1938 overleed Mustafa Kemal Atatürk, stichter van de Turkse republiek en voor altijd vader des vaderlands voor het huidige Turkije. Om vijf minuten over negen, om precies te zijn. Wat er dan op straat gebeurt? Het leven stopt even. De Turken staan letterlijk stil. Het verkeer raast even niet door de miljoenenmetropool. En sirenes loeien.

Voetbal in Istanboel - Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas

Mocht je een sportliefhebber zijn, en krijg je de kans, bezoek dan zeker een voetbalwedstrijd in Istanbul. De drie grootste clubs van Turkije - Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas - komen hier alle drie vandaan. Galatasaray, werkt z’n wedstrijden af in een gloednieuw station, de Türk Telekom Arena, in het noorden van de stad aan Europese zijde. Het stadion van Besiktas ligt náást het Dolmabahçe Paleis en aan Aziatische kant, in de wijk Kadiköy, werkt Fenerbahce z’n thuiswedstrijden af. Naar welke club je ook gaat, spektakel gegarandeerd.

Voor meer interessante gelegenheden?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul