Boetiekhotels in Istanbul

Bijzondere slaapadresjes in Istanbul

Bent u op zoek naar een unieke belevenis in Istanbul? Dat kan ook door te overnachten in een bijzonder hotel. We geven vier tips voor bijzondere boetiekhotels in Istanbul.

Misafir Suites in Istanbul

Een boetiekhotel om je vingers bij af te likken: Misafir Suites. Leuke mix van hip en klassiek als het gaat om de inrichting, en zoals uit de naam al een beetje blijkt boek je in dit hotel geen kamer, maar standaard een suite. En niet zomaar eentje. Minstens 50 vierkante meter, marmeren badkamer en een kingsize bad.

Kybele Hotel

Kybele Hotel is een hotel dat ingericht is door circuseigenaren en vernoemd is naar een vruchtbaarheidsgodin, dat schept op z’n minst wat verwachtingen. Die worden dan ook meteen bij binnenkomst al waargemaakt. Aan het plafond in de lobby hangen duizend-en-een antieke lampen en de kamers zijn ingericht met antieke meubels, tapijten en kandelaars. Het oriëntaalse feestje wordt compleet gemaakt door klassieke badkamers en een Osmaanse binnenplaats. Erg populair hotel.

Muyan Suites in Istanbul

Een oase van moderne elegance, zo omschrijft het Muyan Suites boutique hotel zichzelf. Of dat waar is? De service is goed, de kamers mooi en de ligging - midden in Sultanahmet - ook nog eens ideaal, want de Blauwe Moskee, Hagia Sophia, het Archeologisch Museum en de Grote Bazaar liggen allemaal op loopafstand. Zouden ze toch wel eens gelijk kunnen hebben, daar bij dat hotel.

Eklektik Galata

In een kosmopolitische stad waar iedereen doet wat God (of Allah) verboden heeft is - het zal geen verrassing zijn - ook een bloeiende homoscene. Istanbuls eerste homohotel is Eklektik Galata. Niet ver van de Galatatoren en op loopafstand van populaire bars en clubs. Alle tweepersoonskamers zijn verschillend maar modern ingericht. Met gedeelde of eigen badkamer.

ANWB Extra Reisgids Istanbul

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul