De wijk Beyoglu in Istanbul

De nieuwe stad

Wil je het nachtleven van Istanbul induiken, dan is Beyoglu een wijk die je absoluut niet zal teleurstellen. 

Wat is er te doen in Beyoglu?

Shoptijgers en nachtdieren kunnen allebei hun hart ophalen in de wijk Beyoglu. Op een heuvel, net ten noorden van de Gouden Hoorn, ligt het moderne Istanbul. De reden dat Istanbul een metropool is, een kosmolitische hotspot voor alles wat hip&happening is.

Laten we beginnen bij de nacht. De Istiklal Cadessi, een lange voetgangersweg, staat ’s avonds vaak helemaal vol met mensen. Jong en oud, van over de hele wereld en met allemaal hun eigen smaak en voorkeur. In alle zijstraatjes vind je bars, clubs en cafeetjes. Populaire clubs van het moment zijn Kasette en Propaganda, en wil je tot in de vroege uurtjes dansen, dan kun je terecht bij Wake Up Call. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt hier wekenlang, misschien wel maandenlang elke avond uitgaan en niet één keer in dezelfde tent terechkomen.

Maar ook overdag is Beyoglu een absolute aanrader. In de buurt Cukurcuma bijvoorbeeld, waar je eindeloos kunt struinen over antiekmarktjes en in kleine designshops. Ook leuk: je toekomst laten voorspellen door een waarzegger. Volg de bordjes Falci en je bent op het juiste adres.

Naast het shoppen (de Istiklal Cadessi is niet alleen ’s nachts altijd druk, overdag is het de Kalverstraat van Istanbul), zijn er nog twee redenen om Beyoglu absoluut te bezoeken. De eerste is het Istanbul Modern Art Museum (Istanbul Modern). Het eerste en nog steeds beste museum voor moderne kunst. En het Pera Palas hotel, een van de mooiste hotels van de stad. Stamt uit 1982, gebouwd voor reizigers die met de Oriënt Express aankwamen. En die allure heeft het nog steeds.

Hoe kom je in Beyoglu?

De beste manier om Beyoglu te ontdekken is gewoon te voet. Ook leuk: het toeristische trammetje rijdt in deze wijk. Ook stopt metrolijn 2 in Beyoglu (waar je bijvoorbeeld mee naar de Turkish Telekom Arena, het stadion van Galatasaray kan).

Voor meer leuke adresjes in Istanbul?

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul