Betaalbare hotels in Istanbul

Vind hier een betaalbare overnachting

Is uw budget niet al te breed? We geven vier tips voor betaalbare adresjes voor een hotelovernachting. Daarnaast kun je zelf zoeken naar nog meer hotels.

Büyük Londra in Istanbul

In 1892 zwaaiden de deuren van het (toen nog) Grand Hotel de Londres open voor chique bezoekers, op een strategische plek in Tepebasi, de wijk van Constantinopel waar het toen (en nu nog) gebeurde. De laatste decennia werd het door de eigenaar volgestouwd met zijn vondsten op de lokale rommelmarkt en leidde het een kwijnend bestaan. Totdat de Duits-Turkse filmregisseur Fatih Akin er Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul draaide. De film werd een hit en het hotel wordt sindsdien volgeboekt door Turkse locals. Sommige kamers hebben tegenwoordig moderne snufjes als tv en airco en voor die special rooms betaal je twee keer zoveel als voor de not so special rooms. Meer informatie op: www.londrahotel.net.

Empress Zoe

Op steenworp afstand van de Blauwe Moskee ligt een heerlijk hotelletje: Empress Zoe. In een gebouw dat ooit onderdeel was van een 15e eeuwse hamam, en die historie is in elke ruimte voelbaar. Krakerige houten vloeren, resten van Byzantijnse pilaren en een gietijzeren wenteltrap waarop je omhoog moet om binnen te komen. Ook is er een binnentuin en een dakterras met uitzicht. Minaretten zo ver het oog reikt.

Pera Tulip in Istanbul

Redelijk nieuw hotel vlakbij het Taksimplein. En redelijk hip ook. Moderne kamers met een trendy uitstraling en verder in het hotel vind je een spa, zwembad en relaxte lounge. Ook veel shopmogelijkheden in de buurt. Meer informatie op: www.peratulip.com.

Deniz Houses

Deniz Houses is een Boutique Hotel in Sultanahmet op wandelafstand van veel bezienswaardigheden in Istanbul. Kamers zijn niet heel speciaal of bijzonder – gewoon goed - maar dat zie je terug in de prijs. En de locatie is een behoorlijke pré.

ANWB Extra Reisgids Istanbul

Haal het maximale uit je stedentrip Istanbul met onze ANWB Extra Reisgids Istanbul. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Istanbul

Jouw eigen stedentrip Istanbul boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Instanbul met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij ANWB Ledenreizen, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Samen met Stedentrips.nl kiezen we de tien beste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Istanbul