Wintersport Tsjechië

De winters in Tsjechië kunnen behoorlijk koud zijn en dat betekent vaak sneeuw, skiën en natuurlijk volop winterpret. Tsjechië is voordelig én kindvriendelijk.

Wintersport in Tsjechië: voordelig én kindvriendelijk

De Tsjechische Republiek kent een levendige wintersporttraditie. Zodra de eerste sneeuw is gevallen trekken families eropuit en worden de latten onder de voeten gebonden. Alle Tsjechische skigebieden besteden veel aandacht aan gezinnen en proberen zo veel mogelijk comfort en plezier aan te bieden. Voor kinderen tot 6 jaar zijn de skipassen vaak gratis en in veel gevallen gelden speciale familiekortingen. Enkele grote skigebieden bieden naast oefenpistes voor beginners ook professionele snowparks en steile uitdagende pistes aan voor de betere skiër. Voor wie even niet wil skiën, zijn er genoeg andere opties, zoals aquaparken, indoor speeltuinen en wellness.

Veel nieuwe skimogelijkheden tijdens winterport Tsjechië

Veel skiresorts hebben in de zomer van 2016 hard gewerkt aan vele uitbreidingen en vernieuwingen van de pistes, zoals Cerná Hora-Pec, het grootste skigebied in Tsjechië. In de winter vind je hier 41 kilometer aan piste geschikt voor alle niveaus. Er zijn vier nieuwe kinderparken, twee nieuwe skischolen met skiverhuur. In Skiareál Lipno is het kinderpark uitgebreid en verbonden met de pistes Promenádní en Lisak Fox. Ook is geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. In het skigebied Klínovec zijn de blauwe pistes breder gemaakt en zijn er ook meer sneeuwkanonnen. Klínovec heeft de online verkoop van skipassen verbeterd, om wachtrijen tegen te gaan. Fanatieke wintersporters kunnen met de Czech Skipass in 23 Tsjechische skigebieden skiën. Dat betekent 190 km aan pistes, 34 kabelbanen en 141 sleepliften. 

Populaire wintersportplaatsen

Sneeuwhoogtes Tsjechië

 

Wintersport Tsjechië boeken

Met de auto op wintersport naar Tsjechië. Dat is dichterbij dan je denkt! Misschien is Tsjechië als wintersportbestemming een onbekende voor je, maar niet voor onze reisdochter Pharos Reizen. Pharos biedt in het Reuzengebergte een topselectie wintersportvakanties met de auto. 

Bekijk aanbiedingen wintersport Tsjechië

Dit vind je misschien ook leuk: