Praag: hoe kom je er?

Kies je voor een stedentrip Praag? Dan zijn er zijn drie opties om in Praag te komen: vliegen, met de auto of met de trein. Hieronder de mogelijkheden op een rij.

Vliegen naar Praag

Vliegen is fijn en snel. De geschatte vluchtduur vanaf Amsterdam is 1:23 uur. 

Van de luchthaven naar de stad

 • Cedaz Shuttlebus 
  Elk halfuur rijden er mini-shuttlebusjes op en neer tussen de luchthaven en Náměstí Republiky in het hart van Praag. Vanaf het gelijknamige metrostation vertrekt lijn B. Enkele reis CZK 150, reistijd 30 min. Info: cedaz.cz.
 • Airport Express Bus
  De Airport Express Bus rijdt op en neer tussen de luchthaven en Praag Centraal Station (trein), eveneens elke 30 minuten, reistijd 30 min.
 • AAA Taxi
  AAA Taxi is Praags meest betrouwbare taxidienst (bij taxi’s van een ‘onbekend merk’ loop je het risico te worden afgezet). Meld je bij de balie van AAA Taxi op de luchthaven.
 • Bus 119 
  De goedkoopste optie. Neem Bus 199 van de luchthaven naar metrostation Dejvická, het eindpunt van Lijn A, en reis vandaar naar je eindbestemming met hetzelfde ov-kaartje. 

Met de auto naar Praag

De afstand Utrecht-Praag bedraagt 925 km. Elke routeplanner geeft een andere route aan, maar op basis van eigen ervaringen suggereren wij het traject Utrecht-Arnhem-Oberhausen-Dortmund-Erfurt-Weimar-Chemnitz-Chomutov-Praag. Het is comfortabel op de route naar Praag een overnachting in te plannen. 

Met de trein naar Praag

Er rijden dagelijks meerdere treinen van Nederland naar Praag en vice versa. Het traject Amsterdam-Praag duurt iets meer dan 10 uur met een overstap in Berlijn. 

Boek hier je treinticket naar Praag

Een stedentrip naar Praag boeken

Wil je Praag met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Praag

Speciaal voor jou geselecteerd