Openbaar vervoer in Praag

Het verkennen van Praag is grotendeels heel goed wandelend te doen. Ter indicatie: over het traject van het Oude Stadhuisplein naar de Burcht doe je ongeveer een uur. Houd wel rekening met flink trappenlopen aan het einde: de Burcht torent hoog boven de stad uit. 

Veel Praagse straten zijn voorzien van kinderkopjes: heel sfeervol, maar niet handig om met hoge hakken overheen te lopen.

Kaartverkoop

Het openbaar vervoer in Praag is goed geregeld. Een kaartje is geldig voor zowel tram, metro als bus. Meer info op: dpp.cz. Op alle metrostations en diverse nadere plekken bevinden zich kaartjesautomaten. Daarnaast zijn kaartjes te koop op o.a. het vliegveld, bij sigaren- en andere winkels met een rood/gele sticker op het raam.

Tram in Praag

De tram is het populairste vervoermiddel bij de bevolking. Tijdens de spits hoef je nooit langer te wachten dan 8 minuten. Lijn 22 brengt je in 70 minuten van de Burcht naar de arbeidersbuurten in het zuidoosten van Praag. Pas op: de lijn wordt ook wel de ‘zakkenrollerslijn’ genoemd.

Metro in Praag

In de spits rijdt de Praagse metro om de twee minuten. De metro is verdeeld in 3 lijnen:
Lijn A – groen
Lijn B – geel
Lijn C – rood

Bus in Praag

De bus is een goed alternatief voor de auto, niet in de laatste plaats omdat je in Praag nergens je auto kwijt kunt.

Een stedentrip naar Praag boeken

Wil je Praag met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Praag

Speciaal voor jou geselecteerd