Restaurants Praag

Praag heeft een indrukwekkende cafécultuur. De economische groei van Tsjechië en de geweldige populariteit van de stad bij toeristen hebben die cultuur nog een extra impuls gegeven. Onder invloed daarvan heeft ook de kwaliteit en diversiteit van de restaurants – traditioneel geen sterk punt – een hoge vlucht genomen. Je kunt in Praag tegenwoordig meer dan uitstekend eten!

Onze top 12 eet- en drinkgelegenheden in Praag

Hergetova Cihelna

Hergetova Cihelna is een modern ingericht klasse-restaurant gelegen op een toplocatie aan de Moldau met uitzicht op de Karelsbrug. Het publiek bestaat uit zakenlieden, fotomodellen en celebrities. 

Alcron

Alcron is ook een hotel. Het beste (en duurste) visrestaurant van Praag; zelfs voor het parkeren dient fors in de buidel te worden getast te worden. Michelinster. Reserveren een must.

Les Moules

Lekker Belgische mosselen eten bij Les Moules! Kindvriendelijk restaurant.

Duplex in Praag

Hip, hip, hip, 6 hoog, ruim van opzet. Duplex heeft uitstekend eten, maar is ook geschikt voor de borrel vooraf of de disco nadien. Mooi uitzicht over de stad. 

Obecné Dům

Het Gemeenschaps- of Representatiehuis: een must voor alle Praaggangers, met diverse restaurants, een concertzaal, expositieruimten. Obecné Dům heeft Art Deco tot en met, prachtige kroonluchters. In het grand café koffie drinken met taart (de ober komt langs met een trolley), ’s Avonds in het chique Francouzska Restaurace dineren. 

Radost FX

Radost FX ligt iets buiten het centrum. Vegetarisch. Lounge/Music night club/life music.

King Solomon

King Solomon is een koosjer restaurant in de Joodse wijk. Authentieke gerechten, vriendelijke bediening.

U Mecenase  (‘Bij de mecenas’)

Aan de Kleine Zijde aan het plein: Tsjechisch restaurant U Mecenase, sfeervol ingericht met antieke bric-à-brac, hertengeweien, etc. Mooie tegenhanger van al het moderne design. 

Pastacaffé

Helemaal goed. De ligging van Pastacaffé is leuk (hartje joodse wijk), de mensen die er komen zijn leuk en hip, het eten is heerlijk en het interieur helemaal wit met grote zwart-wit foto’s aan de muur. ’s Zomers drinkt iedereen hier zijn cappuccino buiten. 

Grand Cafe Orient

Café van het Museum voor Tsjechisch Kubisme, gevestigd in het Huis van de Zwarte Madonna. Fraaier servies dan bij Grand Cafe Orient krijg je niet voorgeschoteld. Overigens ook te koop in de museumwinkel op de begane grond. 

Café Slavia

Mensenrechtenactivist en latere president van Tsjechië Václav Havel ontmoette in Café Slavia zijn eerste echtgenote Olga. Bijzonder populair bij de Pragenaars. Toen het café in 1992 sloot, leidde dat tot felle protesten van de bevolking, onder wie Havel zelf. In 1998 heropend.

Café Louvre

Franz Kafka en zijn goede vriend Max Brod kwamen regelmatig naar Café Louvre voor een kop koffie en een goed gesprek cultuur en schrijverschap. Een andere befaamde bezoeker was niemand minder dan Albert Einstein. Aangenaam druk, zelfs op een maandagavond, en extra bijzonder dankzij een grote biljartkamer achterin. 

Een stedentrip naar Praag boeken

Wil je Praag met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Praag

Speciaal voor jou geselecteerd