Etappe 8 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Dreux naar Amiens (zaterdag 14 juli)

In de 8e etappe van de Tour de France van 2018 koersen de renners in 181 kilometer van Dreux naar Amiens. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Frankrijks nationale feestdag is 14 juli (quatorze juillet), de dag waarop in 1989 de Bastille-gevangenis werd bestormd, waarmee de Franse Revolutie begon. Vandaag wordt echter Amiens bestormd, door het Tour-peloton, want de streep is in deze stad getrokken. President Emmanuel Macron is hier geboren en je kunt er het huis (thans museum) bewonderen waar Jules Verne woonde en werkte (de schrijver van o.m. Een reis om de wereld in 80 dagen, Naar het middelpunt der aarde en 20.000 mijlen onder zee).

Ook te zien: het Cimetière de la Madeleine, een oud, parkachtig kerkhof, waar o.m. Verne ligt begraven. Maar naar Amiens kom je voor de kathedraal, het grootste gotische godshuis van Frankrijk. Werelderfgoed. Toch tippen we ook: 1) het Musée de Picardie, 2) het al genoemde Maison de Jules Verne en 3) Saint-Leu, het ‘Venetië van Amiens’, een wijk met vele kanalen en de rivier de Somme, rijk aan kunstgalerieën, boek- & antiekwinkels en knusse terrasjes (zoals dat van Ad’Hoc Café op de Place du Don). Parijs is nog ver.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Dreux
Zoek en boek je hotel in eindpunt Amiens
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!