Etappe 7 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Fougeéres naar Chartres (vrijdag 13 juli)

De 7e etappe van de Tour de France gaat van Fougeéres naar Chartres. De rit bevat 231 kilometer. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Gelooft de Tour-organisatie in god? Het moest haast wel, gezien de aankomsten in Quimper, Chartres, Amiens en Parijs. Stuk voor stuk steden met uiterst imposante kathedralen. Die van Chartres, de aankomstplaats van vandaag, is gebouwd in de 12de en 13de eeuw, en staat op een heuvel met uitzicht over de stad. De kolos dankt haar wereldfaam aan o.m. de gebrandschilderde ramen, waardoor het befaamde blauwe Chartres-licht valt.

Beroemdste reliek: de Sancta Camisa, het kleed dat Maria droeg toen zij wenend onder het kruis van haar stervende zoon stond. Dit werd in 876 door Karel de Kale, kleinzoon van Karel de Grote, aan de kerk geschonken. Maar ga beslist ook de kerk uit, voor de historische bovenstad (ville haute) en dito benedenstad (basseville): eeuwenoude straten, bruggen en gebouwen, aan de boorden van de Eure. Leuk trio om te bezoeken/googelen: Maison Picassiette, Café Bleu en Le Comptoir de Sarah.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Fougeéres
Zoek en boek je hotel in eindpunt Chartres
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!