Etappe 5 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Lorient naar Quimper (woensdag 11 juli)

In de 6e etappe van de Tour de France vertrekt het peloton uit Lorient om na een rit van 203 kilometer te finishen in Quimper. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Bernard Hinault, vijfvoudig Tourwinnaar, leerde fietsen op de côtes (heuvels) van Bretagne. Hoog zijn die niet, gemeen wel. Maar zo wreed als Bretagne kan zijn, zo lieflijk oogt Quimper, het stadje waar etappe 5 vandaag finisht. Overhellende vakwerkhuizen in Efteling-achtige straten en steegjes, met geweldige winkeltjes (koffie & thee, boeken, delicatessen, wijn enz.).

De boulanger? Leuk. De chacuterie? Ook leuk. Net als de torenspitsen van de Saint-Corentin-kathedraal en de bruggetjes over de Odet en de Steir. Maar naast leuk is Quimper ook kunstzinnig en historisch. De Romeinen handelden hier al in zout en vis. De legendarische koning Gradlon verscheen hier, vluchtend uit Ys toen die stad onder golven verdween (voor meer info, bezoek het Musée des Beau Arts). En in de middeleeuwen waren er vakbekwame gildes, driehonderd jaar lang druk doende met de kathedraal in aanbouw. Met als resultaat een pronkstuk van gotische kunst. En dan zijn er ook nog prachtige herenhuizen, sfeervolle pleintjes en terrassen waar je onmogelijk aan voorbij kunt lopen. Of fietsen.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Lorient
Zoek en boek je hotel in eindpunt Quimper
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!