Etappe 20 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Saint-Pée-sur-Nivelle naar Espelette (zaterdag 28 juli)

De 20e etappe van de Tour de France is een tijdrit van 31 kilometer van Saint-Pée-sur-Nivelle naar Espelette. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Mochten de verschillen qua klassement klein zijn, dan wordt het nagelbijten vandaag, tijdens deze tijdrit in Frans-Baskenland. Met vlakbij de Golf van Biskaje en drie  bezienswaardige badplaatsen: Biarritz, Bayonne en (kleiner maar onze favoriet) St.-Jean-de-Luz. Ooit een vissersdorp, daarna een piratenstad en nog later (in 1660) verbleef de jonge Lodewijk XIV hier om de Spaanse prinses Maria Theresia te huwen. De huizen waarin de twee destijds verbleven zijn een bezoek waard, net als de plek waar het ja-woord werd gegeven: de St.-Jean-Baptiste, de grootste kerk van Frans-Baskenland. Eiken gaanderijen en een barok altaar sieren het interieur. Magnifiek, maar in St.-Jean-du-Luz wil je toch vooral buiten zijn.

Flanerend langs de haven, met zicht op het huisje waarin Ravel (de componist van de Bolero) zijn moeder hoorde zingen. Of over de promenade langs zee en door de oude stad, langs de witgekalkte koopmanshuizen van de Rue Gambetta en de Plaza Louis XIV. Een plein met krakende bistrostoelen onder platanen die de zon filteren. Wie hier zit, die denkt al gauw: ‘Hoezo tijdrit vandaag?’

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Saint-Pée-sur-Nivelle
Zoek en boek je hotel in eindpunt Espelette
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!