Etappe 2 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Mouilleron-Saint-Germain naar La-Roche-sur-Yon (zondag 8 juli)

De 2e etappe van de Tour de France vertrekt uit Mouilleron-Saint-Germain – La-Roche-sur-Yon en voert in 185 kilometer naar La-Roche-sur-Yon. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Etappe 2 eindigt in La Roche-sur-Yon. De hoofdstad van de Vendée (gelegen in de Loirestreek), in 1804 op de kaart gezet door Napoleon die er een militair en bestuurlijk centrum van maakte. En ja, de stad is een bezoek waard (Tip: 'le Haras', de oude paardenstoeterij in het park), maar op andere dagen dan vandaag geven wij toch de voorkeur aan La Rochelle, 75 km verderop. Een oude havenstad, rijk aan horeca, sfeer en geschiedenis. Hier, aan de Golf van Biskaje, is eeuwenlang zout en wijn verhandeld.

In de 17de eeuw werd de stad belegerd door Richelieu, de kardinaal die eiste dat de vrijzinnige stad 100% katholiek werd. Veertien maanden lang, waarna er van de 28.000 inwoners nog 5.000 in leven waren. Uitgehongerd en graatmager, maar daar merk je vandaag nog maar weinig van. Restaurants en terrasjes alom, en in de 19de-eeuwse markthal huist de rijk gesorteerde marché central. Tip: slenter van deze markt naar de haven en weer terug. Proef van de kazen, bestel een dozijn oesters en drink een glas wijn. La Rochelle is een verrukkelijke stad.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Mouilleron-Saint-Germain
Zoek en boek je hotel in eindpunt La-Roche-sur-Yon
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!