Etappe 19 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Lourdes naar Laruns (vrijdag 27 juli)

De 19e etappe is de langste van de Tour de France. In 200kilometer rijden de renners van Lourdes naar Laruns. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Aspin-Tourmalet-Aubisque: met drie top-cols is dit de koninginnenrit. Finishplaats Laruns is een bergdorp op de rand van het Nationaal Park Pyrenées. Knus, leuk, maar nog niet half zo bijzonder als de startplaats: Lourdes. ‘De katholieke versie van Disneyland’, schampert de Lonely Planet France, maar daarmee doet deze reisgids de stad tekort. Natuurlijk, er zijn honderd hotels en nog véél meer souvenirshops vol kaarsen en prularia, en het is er soms onuitstaanbaar druk.

Maar er is iets meer. Het hangt in de lucht. Je ziet het op de gezichten van de pelgrims. Hoe zat het ook alweer? In 1858 zag de 14-jarige Bernadette Soubiroux hier 18 keer (!) Maria, die haar daarbij op een heilige bron wees. En jawel, al in 1866 kwam er een treinverbinding om de vele pelgrims hierheen te kunnen vervoeren. Inmiddels zijn er drie basilieken en kolossale pleinen, is er sinds 1872 elke avond een Maria-processie en komen er pelgrims uit de hele wereld. Wonderlijk toch? Plus: dit jaar nog, op 11 februari 2018, verklaarde de bisschop van Beauvais dat Bernadette Moriau (79), een Franse non die aan helse pijnen leed, door een wonder in Lourdes is genezen.Tsja…

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Lourdes
Zoek en boek je hotel in eindpunt Laruns
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!