Etappe 18 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Trie-sur-Baïse naar Pau (donderdag 26 juli)

De 18e etappe van de Tour de France is 172 kilometer lang en gaat van Trie-sur-Baïse naar Pau. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Midi-Pyrénées is een regio die vele hoogtepunten kent. Letterlijk en figuurlijk. Voor nu beperken we ons tot dit drietal:

  1. Het Cirque de Gavernie. Een gigantisch halfcirkelvormig dal, uitgesleten door een gletsjer. Het ligt aan het einde van een Shangri-La met ruisende beken, kletterende watervallen, tapijten van wilde bloemen en plukjes loofbos. Hierboven ontvouwt zich de ruige rotskom, waaraan plakken eeuwige sneeuw kleven. Het dal is dus lieflijk, iedereen kan daar wandelen. Maar klim je honderd meter, dan zit je tussen ruige rotsen. En hoog in het Cirque zit een klein gaatje, de Brèche de Roland, dat van dichtbij een kloof tussen Frankrijk en Spanje blijkt, met loodrechte wanden van wel 60 meter hoog. 
  2. Pic du Midi: op deze top, 2.877 meter hoog, vind je een observatorium dat je niet alleen kunt bezoeken (via een skilift vanuit het dorp La Mongie), je kunt hier ook slapen. Het is er sober en het is ook nog eens duur, maar je steekt zo heel wat op over zwarte gaten, eclipsen en supernova’s, én je ziet de complete Melkweg boven je hoofd schitteren.     
  3. Finishplaats Pau: een oude stad met elegante straten. Ga zitten op een bankje op de Boulevard des Pyrénées, die zich als een balkon voor de bergen uitstrekt. Enjoy the view en haal daarna een ijsje bij Georgio Maître Artisan Glacier.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Trie-sur-Baïse
Zoek en boek je hotel in eindpunt Pau
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!