Etappe 16 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Carcassonne naar Bagnères-de-Luchon (dinsdag 24 juli)

Na de tweede rustdag rijden de renners in de 16e etappe van de Tour in van Carcassonne de Pyreneeën in met finish in Bagnères-de-Luchon. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Vandaag trekt de karavaan de Pyreneeën in. En wie niet voor zijn brood fietst kan onderweg afbuigen naar Niaux. Want daar wacht Audrey. ‘You like to go with me in the black room?’ vraagt ze. Er zijn dagen dat ons die vraag niet wordt gesteld, maar Audrey doet dat dus wel. Ze heeft archeologie gestudeerd aan de Universiteit van Toulouse en we ontmoeten haar voor de 35 meter hoge ingang van de Grotte de Niaux. ‘Naar binnen op hoge hakken is verboden’, grinnikt ze. ‘En het is daar 12 graden Celsius. Altijd.’

Gehelmd en met een lampje volgen we Audrey over glibberig gesteente tot diep in de grot. Daar vertelt ze over de holbewoners die 12.000 jaar geleden met steenkool, dierenvet en veldspaat de muren van de Salon Noir versierden met tekeningen van bizons, paarden en geiten. Fascinerend.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Carcassonne
Zoek en boek je hotel in eindpunt Bagnères-de-Luchon
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!