Etappe 15 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Millau naar Carcassonne (zondag 22 juli)

De 15e etappe van de Tour de France van 2018 beslaat een parcours van 181 kilometer tussen Millau en Carcassonne. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Carcassonne, gelegen in Languedoc-Roussillon, waar vandaag de finish is, oogt als een middeleeuwse vesting. Het waren echter de Romeinen die de eerste muren bouwden, want Carcassonne lag aan de Via Aquitania, de oude handelsroute tussen Narbonne en Bordeaux, dus tussen Méditerranée en Atlantische Oceaan. In de muren zijn de Romeinse fundamenten nu nog te zien, vooral bij de Port d’Aude. Maar goed, echt floreren deed deze stad in de middeleeuwen. En nu is Carcassonne, na Parijs en de Mont Saint-Michel, de derde grootste toeristische trekpleister van Frankrijk.

De volledig gerestaureerde versterkte oude binnenstad, La Cité de Carcassonne, is werelderfgoed. Want oui-oui, dit is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa. Wat dan wel als nadeel heeft dat het hier érg druk kan zijn. Overigens, je bent hier in katharenland, ten zuiden van de stad is zo menige bergtop gekroond met een indrukwekkend kasteel. Google maar eens Quéribus of Peyrepertuse.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Millau
Zoek en boek je hotel in eindpunt Carcassonne
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!