Etappe 14 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Saint-Paul-Trois-Chateaux naar Mende (zaterdag 21 juli)

De 14e etappe van de Tour de France voert in 187 kilometer van Saint-Paul-Trois-Chateaux naar Mende. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

De brem, klaprozen en lavendel waar we gisteren al over spraken, ga je vandaag ook weer zien. Plus: vele olijfbomen, een heuvelig parcours en een vuile slotklim aan het slot. In Mende, een zeer oude stad, rijk aan monumenten tussen muren uit de 12de eeuw. Niet al te ver buiten deze stad vind je de Gorges du Tarn en de Causses Cévennes, grote kalkplateaus, waarop het ’s zomers snikheet en kurkdroog is, en ’s winters bitter koud.

Klinkt wreed, maar toch is het hier prettig fietsen en wandelen. Dat laatste kan zelfs met een ezeltje, bijvoorbeeld op de GR70, Le Chemin de Stevenson, alias de Stevenson-Trail, genoemd naar de schrijver van o.m. Schateiland en Travels with a donkey, die hier in 1878 door de woestenij banjerde. In zijn tijd waren er onderweg nog geen chambres d’hôtes (plekken voor de nacht, inclusief tongstrelend eten), wat zijn boek ten goede komt, maar wij vinden het nu wel prettig zo.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Saint-Paul-Trois-Chateaux
Zoek en boek je hotel in eindpunt Mende
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!