Etappe 12 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Bourg-Saint-Maurice naar Alpe d'Huez (donderdag 19 juli)

Etappe 12 is een bergetappe pur sang en voert van Bourg-Saint-Maurice naar Alpe d'Huez in 175 kilometer. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Met de Col de la Madeleine (2.000 m.), de Col de la Croix-du-Fer (2067 m) én de Alpe d’Huez (1.838 m.) is dit een bergetappe pur sang. Reden om, als je toch in de buurt bent, vandaag een e-bike te huren en daarmee zelf eens een col te bedwingen. Of je gaat een dagje naar Briançon, de hoogstgelegen stad van Frankrijk. Waarom? We geven 4 redenen.

  1. Om hier in een koele kroeg voor de tv te gaan zitten, bij voorkeur met een lokaal biertje of glaasje génépi (likeur van alpenkruiden).
  2. Om de kerk en de talrijke fortificaties van Vauban (de geniale vestingbouwer van de Zonnekoning) te bewonderen.
  3. Om La Grande France te zien, een vrouw in brons, uitkijkend over de stad en gemaakt door Bourdelle, de beroemde beeldhouwer die ook het Vrijheidsbeeld van New York maakte
  4. Om je te vergapen in de Église des Cordeliers, de oudste kerk van de stad. Op het plafond van een kapel die vele jaren als kolenhok is gebruikt, zijn fresco’s uit de 15de eeuw ontdekt. Kleurig, met diepte-perspectief en de invloed van Jan van Eyck. Très belle! 

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Bourg-Saint-Maurice
Zoek en boek je hotel in eindpunt Alpe d'Huez
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer? 
Actuele verkeersinformatie Frankrijk 
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!