Etappe 1 Tour de France 2018: overnachten langs de route

Van Noirmoutier-en-l'Île naar Fontenay-le-Comte (zaterdag 7 juli)

De 1e etappe van de Tour de France vertrekt uit het eilandje Noirmoutier en voert via de kustlijn in 189 kilometer naar Fontenay-le-Comte. Zoek en boek hier je camping of hotel langs de route.

Geen proloog vandaag, de Tour begint meteen serieus in de Loirestreek. We kunnen hier nu een en ander vertellen over startplaats Nourmoutier (een ex-eilandje met zoutpannen, sinds 1971 met het vasteland  verbonden), maar wij tippen de steden Nantes en La Rochelle (waarover bij etappe 2 meer) én het Marais Poitevin, een bijzonder natuurgebied langs de etappe van vandaag. Een soort van Wieden & Weerribben, maar dan op z’n Frans, zo moet je dit gebied zien. Voormalig moeras, maar nu een weelderig waterdoolhof met 1001 kanaaltjes tussen ontelbare knoestige knot-essen.

In het dorp Irlau zijn net als in ‘ons’ Giethoorn de kanalen hier de straten. Sierlijke bruggetjes verbinden huizen en tuinen.  De lokale slogan ‘Groen Venetië!’ lijkt niet eens vergezocht. Niort is de hoofdstad van de Marais. Typisch Frans, sfeervol, stokoud en met elke ochtend markt. Door stad en moeras kun je varen met een fluisterbootje, maar peddelend zelf het Marais Poitevin ontdekken, dat kan ook. Op diverse plekken zijn kano’s te huur, zoals bij Gîte Le Paradis du Marais, een paradijselijke Bed & Breakfast.

Regel je hotel langs de route

Ben je van plan om de etappe bij te wonen en zoek je een hotel om in te overnachten?

Zoek en boek je hotel in startpunt Noirmoutier-en-l'Île
Zoek en boek je hotel in eindpunt Fontenay-le-Comte
Zoek en boek je hotel elders langs de route

Liever kamperen?

Frankrijk is bij uitstek een kampeerland. Combineer de Tour met een heerlijke campingvakantie, er zijn campings genoeg! Boek je camping eenvoudig en snel op ANWBCamping.nl.

Tour de France 2018: alle etappes bij elkaar

Benieuwd wat er te zien is langs en rondom de andere 20 etappes van de Tour de France 2018? In ons overzicht vind je alle etappes inclusief start- en eindpunt met (uiteraard) toeristische tips en de mogelijkheid om gelijk je overnachting te regelen.

Terug naar het overzicht

Misschien vind je dit ook interessant

De etappes van de Tour de France 2018: waar en wanneer?
Actuele verkeersinformatie Frankrijk
Op vakantie naar Frankrijk? Bekijk onze tips!