Tour de France

Tour de France 2017: overnachten langs de route

Frankrijk staat van 1 juli t/m 23 juli in het teken van de Tour de France. Wil je de sfeer proeven van dit unieke wielerfeest? Wij hebben voor alle etappes uitgezocht welke campings en hotels in de buurt liggen. Is de karavaan voorbij, dan hebben we leuke toeristische tips voor iedere regio.

Hotels, campings en tips bij alle etappes

Etappes 1 t/m 5

Etappes 1 t/m 5

In de eerste etappes staat onder andere de tijdrit in Düsseldorf op het programma en vertrekt de Tour via de Belgische Ardennen naar Frans grondgebied.

Etappes 6 t/m 10

Etappes 6 t/m 10

Het peloton vervolgt de weg via mooie Franse hoogtepunten, zoals Troyes, het hart van de Bourgogne, de Jura en een stukje Franse Alpen komt ook aan bod.

Etappes 11 t/m 15

Etappes 11 t/m 15

De Tour rijdt in etappe 11, 12 en 13 door de Midi-Pyrénéés, waarna de route via een zogeheten overgangsetappa eindigt in de Auvergne.

Etappes 16 t/m 20

Etappes 16 t/m 20

Etappe 16 start aan de voet van de Alpen. Via bergpassen zoals de Col de la Croix en de Col du Galibier verlaat de Tour de Alpen en trekt richting de Provence, eindigend met een tijdrit in Marseille.

Slotetappe: PARIJS

Slotetappe: PARIJS

De invulling van de laatste etappe van de Tour de France kennen we allemaal. Nog 105 kilometer afsluitend met 8 snelle ronden op de Champs-Élysées.