7 tips rondreis Thailand

Ben jij van plan om een rondreis door Thailand te maken? Hartstikke leuk natuurlijk, maar let wel even op de volgende zaken. De experts van REIZEN Magazine geven je 7 tips.

Tip 1. Visum

Voor Thailand heb je geen visum nodig. Tenminste, als je niet langer dan 30 dagen blijft. Ben je dat wel van plan, dan moet je een visum aanvragen bij de Thaise Ambassade. Let op, voor elke dag dat je langer dan 30 dagen (zonder visum) in het land verblijft, krijg je 500 baht boete.

Tip 2. Geld

Thailand is een zeer veilig reisland, maar spreid je risico’s door contant geld, pinpas en creditcard niet bij elkaar te bewaren. Pinnen kan bijna overal, behalve op sommige afgelegen dorpen en kleinere eilanden. Neem daarom voldoende contante bahts mee, plus een creditcard als back-up. (Veel resorts accepteren wél creditcards, zelfs in the middle of nowhere)

Tip 3. Smartphone

Neem smartphone, tablet of lichte laptop mee. Om te kunnen kijken naar het volgende hotel of de bezienswaardigheden. Bijna elke accommodatie en restaurant biedt tegenwoordig gratis wifi. Anders zijn er ook nog genoeg internetcafés.

Tip 4. Tas

Kies voor een goed draagbare tas. Misschien moet je er een stukje mee lopen en bovendien moet je tas passen in krappe tuktuks, boten, bussen en taxi’s. Een onwrikbare hardshell koffer verdient derhalve geen aanbeveling. Een rugzak of handzame weekendtas (al dan niet met wieltjes) wél.

Tip 5. Travel light

Beperk je bagage tot wat kleding en toiletspullen. Verder kun je alles kopen ter plekke. Bijvoorbeeld in Bangkok, maar zelfs op een eilandje als Koh Lipe. Van zwembroek tot zonnecrème, van medicijnen tot klamboes; zelfs gekopieerde reisgidsen.

Tip 6. Kleding

Nog een reden om weinig spullen mee te nemen: kleding laten wassen kan overal (let op de ‘laundry’-bordjes). Enkele euro’s zijn vaak genoeg voor een stapel frisse, zorgvuldig opgevouwen kleding.

Tip 7. Snorkel

Ga je eilandhoppen, koop dan ter plekke een snorkel. Want op de meeste eilanden kun je snorkelen vanuit je hut. Bovendien is zelf kopen voordeliger dan huren. Ook slippers zijn onmisbaar, maar draag op de stranden liever geen sandalen. Het schurende koraalzand veroorzaakt snel open wonden.

Lees ook:

Eilanden Thailand
Rondreis Thailand boeken

Rondreizen Thailand boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Thailand met eigen ogen te zien? Boek je rondreis  bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Rondreizen Thailand van onze reisdochters

Ben je geïnteresseerd in een rondreis naar Thailand? Bekijk de website van onze reisdochter Fox voor meer aanbod. Fox brengt je comfortabel naar het hart van jouw ultieme droombestemming.

Rondreis Thailand