Fietsen in Bangkok

Een leuke en aparte manier om Bangkok te verkennen: fietsen in Bangkok. Dat kan zelfs ’s nachts. Een impressie van de tropische wereldstad in 7 beelden.

1. Druk fietsen in Bangkok

Fietsen in Bangkok doe je vanuit hartje Chinatown. Ja, het is hier koortsachtig druk. Je rijdt links. Thai zijn nauwelijks gewend aan fietsers. Als je maar keurig achter elkaar blijft rijden is er niets aan de hand. Hou de gids goed in de gaten!

2. Dwars door Chinatown

Fietsen in Bangkok is vooral fietsen door steegjes, pal langs kraampjes vol fruit en over pleinen van kleine tempeltjes. De Chinese koopmannen zitten er niet mee ook al rijd je bijna door hun huiskamers. Ze zijn niet te beroerd een paar kratten opzij te schuiven als je er niet door kunt.

3. Over de Chao Phraya rivier

De fietsen gaan ook op de boot. Steek de Chao Phraya rivier over, die Bangkok in tweeën deelt. Uitstappen bij Khlong San, een stadsdeel waar de straten breder, groener en rustiger zijn. ’s Nachts fietsen in Bangkok kan dus ook heel stil zijn.

4. Langs het Royal Grand Palace

Over de Thanon Krung Thon Buri-brug keer je terug naar Chinatown. De fietstocht wordt magisch bij het Royal Grand Palace en het National Museum: de gouden daken en Boeddhabeelden pinkelen boven je hoofd. Het is pikdonker, waardoor de fietstocht iets van een toversprookje krijgt.

5. Overdag fietsen in Bangkok

De meeste fietstochten zijn natuurlijk overdag. Bij de de langere fietstochten door Bangkok hoort ook een ruige longtail-boottocht. De fietsen gaan op de longtailboot: dat is een smal vaartuig met achterop een grote automotor, die een lange as met propeller aandrijft. De boot scheurt met een noodgang door de khlongs, de waterwegen van Bangkok.

6. Bangkok: fietsen door de tuinen van Siam

Thonburi is het stadsdeel van de khlongs, de traditionele waterwegen van Bangkok. De fietspaden zijn smalle paadjes, die boven het water zweven. Je fietst hier echt door ‘de tuinen van Siam’. Soms dwars door kleine stukjes ‘jungle’, waar de huizen op palen staan, omringd door tuinen vol fruit. Je bent hier ver weg van de hectiek van Chinatown.

7. Fietsen Bangkok: niet moeilijk

Fietsen in Bangkok: het lijkt eng maar is het niet. Een onverschrokken fietser hoef je niet te zijn. Het traject is vlak en goed te doen. Je kunt kiezen uit een mountainbike of gewone fiets. Korte broek, lange mouwen, hoedje en veel water drinken; een kind kan de was doen.

Lees ook:

Wereldstad Bangkok
Doen in Bangkok

Rondreizen Thailand boeken bij ANWB Ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Thailand met eigen ogen te zien? Boek je rondreis  bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Thailand van FOX