Eilandhoppen Thailand

Koh Bulon, Koh Lipe en Koh Tarutao

Eilandhoppen in Thailand, is dat leuk? Ja, want alles gaat per boot. Dit moet je weten voor het hoppen tussen Koh Tarutao, Koh Bulon en Koh Lipe.

Eilandhoppen Thailand: 6 tips op een rij

1. Tussen de eilanden vaart een groot aantal boten van verschillende bedrijven. Vrijwel uitsluitend reusachtige speedboten die de oude, krakende ferry’s hebben vervangen. De meeste boten naar Tarutao, Bulon en Lipe vertrekken uit de haven van Pakbara. Daar koop je je tickets bij een van de reisbureautjes naast de pier. Een enkele reis kost gemiddeld € 6 à € 10.

2. Omdat de speedboten weinig plaatsen beschikbaar hebben is het (eenmaal ter plekke) raadzaam om tickets een of enkele dagen voor vertrek te reserveren. Zeker als je reisschema niet veel verrassingen toelaat. Dat kan bij de bootkantoortjes in Pakbara en op de eilanden. Ook in reisbureaus in Bangkok kun je kaarten reserveren. Let op, tickets boeken via internet is niet handig, dan betaal je absurde booking fees tot wel 500 baht.

3. Er zijn ook langere bootverbindingen in de regio. Een populaire route voert van het eiland Langkawi in Maleisië helemaal naar Phuket. De schepen stoppen onderweg onder meer in Koh Lipe, Koh Lanta en Koh Phiphi, bekend van de film The Beach.

4. In de wintermaanden (het goede reisseizoen voor de regio, ruwweg van november t/m april) varen de meeste boten. Van Pakbara naar Koh Lipe en Koh Tarutao v.v. zijn er dan meerdere boten per dag. In de zomermaanden (het natte seizoen) is er slechts een boot per dag naar Lipe, met tussenstop op Tarutao. Koh Bulon is dan helemaal niet bereikbaar per lijndienst.

5. De speedboten zijn bijzonder lawaaiig. Wie daar niet tegen kan, neemt oordoppen mee. Als je een gevoelige maag hebt kan een pilletje tegen zeeziekte ook geen kwaad. Op Koh Bulon en Koh Lipe word je afgezet op een strand en soms moet je zelfs nog een stuk door de branding waden. Kies daarom een makkelijk draagbare tas of trolley en draag geen schoenen met sokken.

6. Niet alle speedboten kunnen aanleggen op de stranden van Koh Lipe als Koh Bulon. Dan word je op zee (of bij Koh Lipe op een drijvend platform) overgezet op een longtailboat. Daarvoor betaal je 50 baht per persoon, dit zit niet inbegrepen in de bootprijs.

Lees ook:

Eilanden Thailand
Rondreis Thailand

Rondreis Thailand boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Thailand met eigen ogen te zien? Boek je rondreis  bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen naar Thailand van FOX