Swingend Suriname

Een comfortabele mix tussen exotisch en vertrouwd

Of je nu diep in de jungle zit, aan de boorden van de Atlantische Oceaan, of in het hart van Paramaribo: Suriname swingt. Het liefst met een biertje, de Djogo.

Wie, wat waar: Suriname

Officieel de Republiek Suriname. Het land grenst in het oosten aan Frans-Guyana, in het westen aan Guyana, in het zuiden aan Brazilië. Door het midden en oosten van het land stroomt de rivier Suriname. Het land is vier keer groter dan Nederland, maar telt slechts 566.000 inwoners.

4 Kampioen-tips

1 Chinees Restaurant Chi Min is populair bij locals en toeristen, omdat deze Chinees vlakbij de grotere hotels ligt. All-round menukaart, ook verteerbaar voor Europeanen. De prijzen zijn schappelijk, de bediening is efficiënt. Kijk wel uit met de hete pepertjes! Cornelis Jongbawstraat 83, Paramaribo.

2 De Creoolse keuken op z’n best en aangenaam gelegen langs de waterkant, net om de hoek bij Fort Zeelandia. Bij Restaurant De Gadri serveren ze gerechten, maar ook broodjes pom en gebakken vis. Prijsniveau is minstens net zo vriendelijk als het personeel. Zeelandiaweg 1, Paramaribo.

3 Sidewalk Café ’t Vat is de uitgelezen bestemming voor een drankje of cocktail. Uitstekende sfeer, maar soms wel een reservaat voor KLM-cabinepersoneel en andere Hollanders. Kleine Waterstraat 1, Paramaribo.

4 Een must-see is de Centrale Markt in Paramaribo. Er is een levendig openluchtgedeelte langs de rivier, met vis in alle soorten en maten, kippen (soms nog levend) en fruit. In de hallen is alles verkrijgbaar, van dvd’s en cosmetica tot verdacht veel lustopwekkende voedselproducten, drankjes en middeltjes. Waterkant, Paramaribo.

Altijd handig

Amsterdam - Paramaribo is 9 uur vliegen.
Verplicht is een toeristenkaart, verkrijgbaar bij aankomst in Suriname of bij het consulaat op Schiphol.
Info: fox.nl/suriname.
Te koop bij de ANWB: ANWB Extra Reisgids Suriname (ledenprijs € 8,50).

Lees ook de complete reportage over Suriname uit kampioen 12 2014