10 verrassende steden

10 verrassende steden in Europa

Berlijn, Parijs of Rome: fantastische steden voor een stedentrip. Maar wat als je gewoon eens iets anders wil? Dan biedt Europa nog heel veel meer mooie bestemmingen. Hieronder vind je 10 steden waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die verrassend leuk zijn voor een stedentrip.

En extra leuk: je kunt bij ons meteen je stedentrip boeken! Inclusief vlucht, verblijf en gratis extra's. Waar ga jij heen?

Deze 10 Europese steden zijn verrassend leuk!

Krakau

Krakau

Krakau is een van de oudste en toch een van meest levende steden in het oosten van Europa. In het hart van de Poolse koningsstad vind je meer dan honderd kerken, kloosters en paleizen. 

Stockholm

Stockholm

Stockholm is gebouwd op veertien eilanden. Die aanwezigheid van water, in combinatie met de vele warmgele en terracottakleurige gebouwen geeft de stad een aanstekelijke, uitnodigende uitstraling.

Boedapest

Boedapest

Cultuur en geschiedenis opsnuiven, uitgaan en ontspannen: Boedapest aan de schilderachtige Donau biedt vermaak voor elke smaak. 

Venetië

Venetië

Venetië is de betoverendste stad ter wereld: nergens is bouwen op het water op zo’n bijzondere manier gerealiseerd als hier. Talloze kanalen en kanaaltjes omringen de prachtigste palazzi, kerken en andere staaltjes van fabelachtig mooie bouwkunst.

Valencia

Valencia

Valencia, sinaasappelstad én geboorteplaats van de paëlla, is de derde stad van Spanje. Een stad waarin kunst, cultuur en geschiedenis naadloos in elkaar overgaan. 

Sevilla

Sevilla

Sevilla heeft een kleurrijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. Je treft er schitterende, sprookjesachtige historische gebouwen, maar ook veel tapasbars waar ze de lekkerste gerechten serveren. 

Madrid

Madrid

Terwijl er ruim 3 miljoen mensen in het centrum wonen is Madrid een stad met een intiem karakter. Je vindt hier prachtige boulevards, grote pleinen en genoeg tapas om de tel kwijt te raken.

Porto

Porto

Hart van het schitterende Porto is de rivier de Douro, met zijn schilderachtige en oergezellige zuidoever en indrukwekkende brug die wel een ‘omgekeerde Eiffeltoren’ is genoemd.

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen, een sfeervolle stad die leeft met en aan het water, en op sommige plekken aan Amsterdam doet denken. Historisch, maar ook ultramodern.

Athene

Athene

Weinig steden hebben een geschiedenis die zo ver teruggaat als die van Athene. Nog altijd is de Akropolis, met daarop het schitterende Parthenon, symbool van deze historische maar ook dynamische stad.

Vind je volgende stedentrip mét gratis extra's

Vind je volgende stedentrip mét gratis extra's

Bekijk al onze tips en informatie van heel veel steden en boek bij samenwerkingspartner Stedentrips.nl.