De leukste wandelroute door Valencia

Om een heleboel fraais te zien hoeft een wandeling niet per se lang te zijn. Een wandeling van Valencia’s Noorderstation naar het stadhuis doe je in een paar minuten. Als je niet kijkt. Als je de fraaie architectuur die je passeert op je in laat werken, wordt het een ander verhaal. Wel het drukke verkeer in de gaten blijven houden!

Architectuurwandeling van het station naar het stadhuis

Het Estación del Norte (Noorderstation), is een pareltje van Spaanse jugenstil (modernismo). Het dateert van 1917. De gevels zijn, uiterst toepasselijk in Valencia, versierd met sinaasappelmotieven. Op de plafonds  en de ingang zie je keramiekmozaïeken. Wanneer je het station verlaat, zie je meteen rechts het kantoor van verzekeringsmaatschappij La Unión y El Fénix Español , met bovenop de koepel een beeld van een fenix met een berijder.

Wanneer je verder de Avenuda Marqués Sotelo opwandelt, richting het stadhuis, zie je links de Casa del Chavo, dat is versierd met een drietal torentjes.

Waar de Plaza de la Reina het hart van Valencia wordt genoemd, en de Plaza de la Virgen de ziel (zie: ‘Bezienswaardigheden Valencia’), kan het driehoekige Plaza del Ayuntamiento (Stadhuisplein) de spil van de stad worden genoemd. Hier komen talloze  buslijnen samen en worden grote volksbijeenkomsten georganiseerd, variërend van het Fallas-vuurwerk tot voetbalfeesten.

Het plein wordt omzoomd door een aantal prachtige gebouwen, zoals La Equitativa, het Edificio Vitálico en het Edificio de Correos, het hoofdpostkantoor. Dit laatste gebouw is opgetrokken in neobarokstijl en wordt gekroond door een stalen communicatietoren.

Het opvallende gebouw op het Stadhuisplein is, inderdaad, het stadhuis: bijna een paleis. Sinds 2015 is het bezoekers toegestaan het balkon van dit gebouw te betreden.

ANWB Extra Reisgids Valencia

Dit en nog veel meer bezienswaardigheden en leuke routes vind je in de ANWB Extra Reisgids Valencia. Je kunt 'm heel gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Valencia bestellen

Een stedentrip naar Valencia boeken

Wil je Valencia met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Valencia

Speciaal voor jou geselecteerd