Valencia met kinderen

10 leuke kinderattracties in Valencia

Valencia is een heerlijke stad, ook als je met kinderen op vakantie bent. De allerleukste tips voor een geslaagde stedentrip met de hele familie.  

1. Jump! Trampoline hoppen

Ongegeneerd tegen je spruit zeggen dat ie hoog of laag kan springen… Mag in Fun Jump, met 2500 m2 het grootste trampolinepark van Spanje. Technisch ligt het kotervriendelijke springparadijs iets buiten Valencia, maar da’s maar een boogscheut, zoals de Vlamingen zeggen.

2. Vamos a la playa: strandvermaak in Valencia

Wie zegt dat je moet kiezen tussen een stad- of strandvakantie? Valencia biedt het ‘beste van twee werelden’. Het Arenas-strand is onze favoriet, vanwege de grote speeltuin waar je heel makkelijk je overtollige energie kwijt kunt.

3. Genieten in het groen

Het Turia-park is van een heel andere orde dan ons Amsterdamse Vondelpark. Negen kilometer lang(!) kronkelt deze groene long door Valencia. Pak de fiets, ga picknicken, bezoek de dierentuin óf de wereldberoemde Stad van de Kunsten en Wetenschappen (tips voor minitoeristjes: het Wetenschapsmuseum en het Aquarium).

4. Yes…in Valencia kun je het hele jaar oliebollen eten

Niet exact de Hollandse oliebol natuurlijk. Maar de Valenciaanse variant buñuelo lijkt verdacht veel op onze oud-en-nieuw traktatie. Alleen kauw je in Valencia op stukjes sinaasappel in plaats van rozijnen. Ons hoor je in elk geval niet klagen. Eet de buñuelo bijvoorbeeld bij El Contraste op San Valero 12.

5. Europa’s smalste huis

Kinderen zijn dól op alles wat klein is: van Madurodam tot het smalste huis van Amsterdam. In Valencia gooien ze daar nog een schepje bovenop: op Plaza de Lope de Vega (vlakbij de kathedraal) kun je het smalste huis van Europa bewonderen. Hoe smal dan wel? Het Spaanse kabouterhuis is slechts 107 centimeter breed!

6. Marktje pikken in Valencia. Wat eten we vandaag?

Goede vraag in Valencia, zeker als je ronddwaalt op de immense overdekte (smul)markt. Als er iets zorgt voor keuzestress…De Mercat Central telt 959 kraampjes en minstens zoveel lekkernijen. Proef in elk geval de horchata, een verfrissende drank van aardamandelen. Of de smeuïge Valenciaanse Valor chocolade.

7. Varen tussen rijstvelden

Dat Valencianen dol zijn op paella is bekend. Minder bekend is dat ze graag bootje varen in de streek waar de paellarijst wordt verbouwd. Natuurpark Albufera leent zich uitstekend voor een uitje met de roei- of fluisterboot. Zweef door de ‘canales’ of op het grootste meer van Spanje. Vergeet niet te smullen van de (overheerlijke) paella!

8. Valencia heeft een (speel)reus

Groot, groter, grootst. In het Turia-park kun je niet om de speelreus Gulliver heen. De liggende gigant biedt namelijk nogal wat glijbanen, klimtouwen en geheime hoekjes om in weg te kruipen. Uitgeklommen? Op kruipafstand vind je een midgetgolfbaan waar het balletje meppen niks kost. Net als de reus overigens.

9. Megapretpark

Een must-do als je wat langer in Valencia bivakkeert: megapretpark Terra Mítica in Benidorm. Enorm groot en spectaculair, dus de 120 autokilometers meer dan waard. Er zijn enge wildwaterbanen, nog engere achtbanen en knotsen van zweefmolens. Overkoepelend thema is de Griekse/Egyptische/Romeinse oudheid.

10. Culinair Valencia: kies uit 100 broodjes!

Moeilijke eters thuis? Daar hebben ze in Valencia iets op gevonden: een restaurant dat honderd verschillende broodjes serveert. En hoe noem je je restaurant dan? Honderd broodjes natuurlijk! Je hoeft alleen nog maar te kiezen: een broodje Spaanse omelet, kip met gekarameliseerde ui of inktvis met aiolisaus. Nog 97 varianten te gaan…