Top 3 musea in Valencia

Valencia kan zich beroemen op een hele reeks musea. Wij kozen drie heel verschillende.

Palacio del Marqués de Dos Aguas

In het voormalig paleis van de eerste marktgraaf van Dos Aguas is vandaag de dag het Spaanse Nationaal Museum voor Keramiek gevestigd. De Valenciaanse keramiekkunst, die tot ver over de landsgrenzen beroemd is, stamt af van de Moren. In dit museum vind je niet alleen schitterende staaltjes keramiek, het gebouw is zelf ook een kunstwerk. Marmervloeren, schitterend gestuukte plafonds, rijk gedecoreerd meubilair, fonkelende kroonluchters: zo leefde ooit de adel van Valencia. 

IVAM: museum voor moderne kunst

Het dynamische Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM) is een top bezienswaardigheid voor kunst- en cultuurliefhebbers. Dit museum (tevens onderzoeksinstituut) richt zich op 20ste-eeuwse kunst, meestal afkomstig van Spaanse kunstenaars. Het presenteert behalve vaste en wisseltentoon­stellingen ook workshops en concerten. Er zijn drie permanente tentoonstellingen, waarvan er een gewijd is aan metaalkunstenaar Julio Gonzáles. Hij wilde aanvankelijk schilder worden, maar toen hij zag dat hij daarvoor niet echt talent had, nam hij een baan als lasser bij de nog jonge Renaultfabriek. Pas later ontdekte hij dat metaal bewerken zijn forte was. In de wisselende tentoonstellingen is werk te zien van groten als Beuys, Rauschenberg en Tinguely. 

Casa-Museo Benlliure

De broers José en Mariano Benlliure waren succesvolle kunstenaars. In 1912 kochten ze een schitterend pand dat in 1957 met zijn complete, weelderige inrichting aan de stad Valencia werd geschonken. Het Casa-Museo geeft een goed beeld van hoe de gegoede burgers van Valencia gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw leefde. Natuurlijk is er ook een prachtige tuin. Je vindt het bij Carrer de la Blanqueria 23.

ANWB Extra Reisgids Valencia

Dit en nog veel meer bezienswaardigheden vind je in de ANWB Extra Reisgids Valencia. Je kunt 'm heel gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.
ANWB Reisgids Valencia bestellen

Een stedentrip naar Valencia boeken

Wil je Valencia met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Valencia

Speciaal voor jou geselecteerd