Leukste wandelroute in Sevilla

De beroemde opera Carmen vond zijn oorsprong in Sevilla. Loop in de voetsporen van Carmen door Sevilla en proef de sfeer van deze zinderende opera. Met deze wandelroute beleef je Sevilla op z'n best.

In het spoor van Carmen

Niet ver van de Plaza de España bevindt zich de voormalige tabaksfabriek, tegenwoordig de universiteit, waar het verhaal van Carmen ontstond. In dit gigantische gebouw werkten ooit vijfduizend vrouwen. De Fransman Prosper Mérimée zag een van hen dansen en zingen, en werd prompt verliefd. Maar de liefde was niet wederzijds, dus stopte Mérimée zijn onbeantwoorde gevoelens in een novelle. Later gebruikte George Bizet het verhaal voor het libretto van zijn opera Carmen. De opera droeg zeer bij tot de reputatie van de Andalusische vrouw als wonderschoon, trots en temperamentvol.

Begin bij de Fábrica de Tabacos, de plek waar Carmen werkt en ze haar nieuwe minnaar Don José ontmoet. Loop daarna door de tuinen van Murillo om de tuinen van het Real Alcázar heen en wandel door Callejón de Agua, waar Carmen in de opera een manzanilla drinkt bij taberna Lillas Pastîa.

Sla rechtsaf en struin door de Calle de Juderia en de andere straatjes van Santa Cruz. Hier gaan Carmen en andere zigeuners de confrontatie aan met de autoriteiten en kunnen ze snel wegkomen in het labyrint van steegjes. Loop daarna naar het Plaza de Toros aan de voorkant, bij de rivier. Carmen heeft al snel genoeg van de Don José en laat een oogje vallen op de stierenvechter Escamillo.

Hier, in deze stierenvechtersarena, komt het verhaal van Carmen tot een dramatisch eind, wanneer ze wordt vermoord door de jaloerse Don José. Voor de arena staat het standbeeld van Carmen, die voor altijd naar de plek van haar noodlot kijkt.

ANWB Extra Reisgids Sevilla

Deze wandelroute en nog veel meer handige tips vind je in de ANWB Extra Reisgids Sevilla. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Sevilla online bestellen

Een stedentrip naar Sevilla boeken

Wil je Sevilla met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Sevilla

Ben je op zoek naar alleen een hotel? Bekijk hotels in Sevilla op booking.com.