5x Doen in Sevilla

Voor zowel actief vermaak (smakelijke tapastocht, bezoek aan een haciënda) als weldadige ontspanning (massage in een Arabisch badhuis, picknicken in het park) ben je in Sevilla aan het juiste adres.

1. Een tapastocht maken

Sevilla is de hoofdstad van de tapas, die nergens zo lekker en gevarieerd zijn als hier. Een tapa kan bestaan uit een stukje chorizo (worst), jamón (ham), manchego (kaas), olijven, gegrilde groente, gefrituurde vis, stoofvlees… het aantal variaties is eindeloos. Een mooie tapasroute begint bij Bar Europa (Calle Siete Revueltas 35), waar ze zowel traditionele tapas als moderne varianten serveren. Sla linksaf, op nummer 17 zit Sal Gorda, waar je naast je tapas ook een speciaalbiertje kunt bestellen. Casa Morales (Calle García de Vinuesa 11) specialiseert zich in heerlijke traditionele tapas, terwijl Bodeguita Antonio Romero (Calle Antonia Díaz 5) befaamd is om zijn montaditos: kleine warme broodjes met verschillende soorten beleg. Is de honger dan nog niet helemaal gestild dan is La Antigua Abacería (Calle Pureza 12) het oversteken van de rivier meer dan waard.

2. Afkoelen in het Parque María Luisa

Sevilla heeft de reputatie de heetste stad van Europa te zijn. Gelukkig kent de stad veel schaduwrijke parken. Het grootste en mooiste is het Parque María Luisa. Ooit waren hier de privétuinen van een hertog. Zijn dochter, naar wie het park is vernoemd, schonk het aan de stad. En befaamde tuinarchitect ging aan de slag, en ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1929 werden er botanische tuinen en brede boulevards aangelegd. Bruggetjes, fonteinen, idyllische plekjes, een waterval en uitgestrekte grasvelden maken het Parque María Luisa een perfecte plek om de hitte van de stad te ontvluchten en van een siësta of picknick te genieten.

3. De flamenco ondergaan

Flamenco is de muziek die de Spanjaarden aan het hart is gebakken: wild en treurig, zwaarmoedig en hartstochtelijk. Het is van oorsprong de muziek van de Andalusische gitanos (zigeuners). De klagende liederen waar de Moorse oorsprong in doordringt worden op vele locaties in Sevilla ten gehore gebracht. Uiteraard wordt er ook gepassioneerd bij gedanst. Om iets meer van de flamenco te weten te komen is het leuk je licht op te steken in het Museo del Baile Flamenco. En dan natuurlijk ’s avonds naar een voorstelling, bijvoorbeeld in Casa Anselma (Calle Pagés del Corro 49), El Patio Sevillano of Casa de la Memoria.

4. Badderen in een Arabisch badhuis

In een 16de-eeuws paleis in de wijk Santa Cruz bevindt zich een prachtig Arabisch badhuis: Aire Baños Arabes. Hier kun je je 90 minuten lang laten onderdompelen in warme baden en sauna’s (wees gerust: het is niet áltijd 40 graden in Sevilla) en je laten masseren. De baden zijn sfeervol verlicht en bevinden zich onder mooie gewelven of onder ruimtes met hoge rode muren. Op het dak bevindt zich een buitenbad met uitzicht op de kathedraal.

5. Een haciënda bezoeken

Haciënda Guzmán, dat op ongeveer een halfuur rijden ten noorden van Sevilla ligt, is helemaal gespecialiseerd in de olijventeelt. Je kunt hier meer dan 150 verschillende soorten olijfbomen van verschillende continenten bewonderen. In de 16de eeuw was dit de grootste producent van olijfolie ter wereld. De zoon van Columbus, Hernando, exporteerde de olie naar Zuid-America. Bij Guzmán leer je alles over het fabricatieproces en kun je rijtuigen, kostuums, olijfmolens en andere zaken bekijken. En natuurlijk prima olijfolie kopen. 

ANWB Extra Reisgids Sevilla

Deze tips en nog veel meer leuke weetjes vind je in de ANWB Extra Reisgids Sevilla. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Sevilla online bestellen

Een stedentrip naar Sevilla boeken

Wil je Sevilla met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Sevilla

Ben je op zoek naar alleen een hotel? Bekijk hotels in Sevilla op booking.com.