6x mooie dingen in Noord-Spanje

Wat is er zo bijzonder aan Noord-Spanje? Nou, te veel om op  te noemen. Daarom beperken wij ons tot zes mooie dingen die Noord-Spanje zo de moeite waard maken.

1. Het reizen met de FEVE-trein

Dat kost bijna niks (voor pakweg €50 reis je de hele kust langs) en het gaat langzaam, met als grote voordeel dat het heel relaxed reizen is. Je hebt alle tijd om te genieten van het landschap (Picos de Europa!) en als het regent zit je toch lekker droog.

2. De pelgrims op weg naar Santiago

Door heel Noord-Spanje zijn mensen lopend en fietsend onderweg naar Santiago de Compostela. Die pelgrims zijn allemaal even vriendelijk en aardig, zodat we nu zeker weten: van wandelen word je een gelukkig mens. Volgende keer gaan we ook lopen!    

3. Het eten

In de bergen maken ze de heerlijkste kazen, ze doen prachtige dingen met witte bonen (hier zie je die te drogen hangen op een balkon) en in de cafés zijn de pintchos (soort tapas) echt kunststukjes van verschillende smaken. Je eet hier lokaal, eerlijk voedsel. En lekker, vooral.

Tip: in de FEVE-treinen zit nooit een restauratiewagen, dus neem wel zelf je lunch mee.

4. Ze spelen er doedelzak

En dat is niet het enige in Noord-Spanje dat doet denken aan Ierland en Schotland – het landschap en het klimaat hebben er ook veel van weg. Leuk!

5. De ciderschenkers

De lokale appelcider moet je van zo hoog mogelijk in het glas laten kletteren. Er moet lucht bij, schijnt. Obers maken er een hele show van en nemen het zéér serieus.

6. Het standbeeld van Woody Allen in Oviedo

Zomaar, omdat je niet verwacht hem daar tegen te komen. Woody schijnt een enorme fan te zijn van Oviedo en dat snappen we wel, het is een leuke en levendige stad.

 

Vakantie Spanje boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Spanje met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle vakanties naar Spanje

Bekijk ook de rondreizen van onze partner