Top 3 musea in Madrid

Rembrandt en Rubens in het Prado, Gauguin en Van Gogh in het Thyssen, Picasso en Dalí in het Reina Sofía. Kunstliefhebbers komen in de Spaanse hoofdstad ogen (en tijd) tekort.

Museo Nacional del Prado

Dit nationale museum is de trots van Madrid. Er hangen meesterwerken van Spaanse kunstenaars als Verlázquez, Goya en El Greco, maar ook van grote Italianen als Tintoretto, Rafael en Titiaan en meesters uit de Lage Landen als Rubens, Rembrandt en Jeroen Bosch (‘El Bosco’). Van de laatste verdient het befaamde drieluik ‘De tuin der lusten’ bijzondere vermelding. 

Museo Thyssen-Bornemisza

Dit vlakbij het Prado gelegen museum is ontstaan uit de privécollectie van baron Hans Heinrich Thyssen. Je vindt er werken van impressionistische kunstenaars als Manet, Renoir, Toulouse-Lautrec, Van Gogh, Gauguin en Matisse. Ook het expressionisme is goed vertegenwoordigd, met onder meer Munch, Kandinsky, Schiele en Kirchner. 

Centro de Arte Reina Sofia

Het absolute topstuk van dit museum voor moderne kunst is het indrukwekkende ‘Guernica’ van Picasso. Dit reusachtige schilderij werd geïnspireerd door het Duitse bombardement op de Baskische stad Guernica in 1937, tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Het Reina Sofia huisvest ook belangrijke werken van andere Spaanse kunstenaars, zoals Juan Gris, Joan Miró en Salvador Dalí. 

Een stedentrip naar Madrid boeken

Wil je Madrid met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Madrid

Speciaal voor jou geselecteerd