Leukste wandelroute door Madrid

Flaneren van plein naar plein: zo doen de Madrilenen het zelf ook. De pleinen zelf vormen een mooie gelegenheid om even neer te strijken.

Wandelroute langs vijf pleinen

Het beste beginpunt voor een kennismakingstocht door Madrid is de Plaza Puerta del Sol. Dit plein met zijn harmonieuze gevels uit de 19e eeuw is het altijd levendige middelpunt van de stad. Hier komen de belangrijkste winkelstraten van het oude stadsdeel bij elkaar, en bovendien is het een knooppunt in het netwerk van de metro.

Als je de Calle Mayor volgt, zie je al snel aan de linkerkant de poortdoorgangen naar de historische Plaza Mayor. Dit is een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Spanje. Vervolgens voert de Calle Mayor je voorbij de Plaza de la Villa, een plein dat wordt omringd door gebouwen in de kenmerkende stijl van de Habsburgers, naar de nieuwe kathedraal en het naburige Koninklijk Paleis.

De harmonisch vormgegeven façade en de in classicistische stijl gebouwde Koninklijke Opera ertegenover geven de Plaza de Oriente een grootse en verheven uitstraling. Vanaf de terrasjes kijk je uit op het keurig verzorgde groen. Langs de achterkant van de Spaanse Senaat bereik je ten slotte de Plaza de España, waar de route eindigt aan de voet van het monument voor de schrijver Miguel de Cervantes.

Deze route is afkomstig uit de ANWB Extra Reisgids Madrid. Meer te weten komen over Madrid?
Bestel de ANWB Extra Reisgids Madrid

Een stedentrip naar Madrid boeken

Wil je Madrid met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Madrid

Speciaal voor jou geselecteerd