De 5 leukste markten van Barcelona

Wanneer je in Barcelona bent, doe dan als een local en doe je boodschappen op de markt. Barcelona heeft talloze, authentieke markthallen, die elke dag hun deuren openen en heerlijke verse lokale producten verkopen. Een bezoek aan de markt is een ware ontdekkingsreis met geuren, kleuren en smaken. Hieronder vind je een top 5 van markten in Barcelona die je zeker niet mag missen.

1. Mercat de la Boqueria

Een van de meest bekende markten in Barcelona, zeker voor toeristen, is de markt van de Boqueria. De markt ligt aan de Ramblas, en mede daarom is de Mercat de la Boqueria in de laatste decennia nogal toeristisch geworden. Zo zie je doosjes met kant en klare fruithapjes en verse sapjes om mee te nemen. Toch bewaart deze markt nog steeds zijn charme en is een lust voor het oog. Het prachtige gebouw waarin de Mercat de la Boqueria is gevestigd is ontworpen in 1914 naar het voorbeeld van de Parijse Hallen.

2. Mercat de Santa Caterina

In de buurt van de Boqueria markt vind je de Mercat de Santa Caterina, een markt die dankzij het opvallende design erg beroemd is geworden. Het eerste dat opvalt bij een bezoek aan de Mercat de Santa Caterina is het golvende en kleurrijke dak waaronder de markt zich verschuilt. Een deel van de gevel is op een speelse manier bedekt met stukken hout. Het architecten duo die de markt in 2005 dit moderne uiterlijk gaven, Enric Miralles – Benedetta Tagliabue, hebben hiermee diverse prijzen gewonnen.

3. Mercat de Sant Antoni

Hoewel de Mercat de Sant Antoni minder bekend is bij toeristen, weten de locals het goed te vinden. Je kunt hier namelijk niet alleen eten maar ook kleding en boeken kopen voor een zeer gepaste prijs. De Mercat de Sant Antoni is daarnaast een van de grootste en oudste markten van Barcelona. De bijzondere vorm, gebaseerd op een Grieks kruis, en de hoge plafonds maken het zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze markt dateert uit 1872 en werd door architect Antoni Rovira i Trias ontworpen.

4. Mercat de La Barceloneta

In de visserswijk van La Barceloneta vind je de ultramoderne Mercat de La Barceloneta, waar locals uit de buurt hun boodschappen komen doen. In feite is er na de verbouwing van de markt in 2007 weinig meer over van het originele 19e-eeuwse gebouw van architect Antoni Rovira i Trias. Toch is deze markt een bezoek waard vooral als je in de buurt van het strand van La Barceloneta bent. Het gebouw zelf is een ode aan deze visserswijk en de relatie met de zee. Zo zie je de golven van de zee terug komen in de vorm van het dak.

5. Mercat dels Encants

Als afsluiting raden we je aan om langs de Mercat dels Encants te gaan. Zeker als je het leuk vindt om tussen oude objecten, tweedehands kleding en andere prullaria te snuffelen. De Mercat dels Encants is namelijk de oudste en grootste vlooienmarkt van Barcelona. Je kunt dus hier van alles vinden!

ANWB Extra Reisgids Barcelona

Haal het maximale uit je stedentrip Barcelona met onze ANWB Extra Reisgids Barcelona. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.
Bestel de gids

Een stedentrip naar Barcelona boeken

Wil je Barcelona met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Barcelona

Speciaal voor jou geselecteerd