Tips Singapore

Singapore is een snelle zakenstad, met glimmende wolkenkrabbers en flitsende skytrains. Anderzijds proef je er ook die broeierige, Aziatische sfeer, met een enorme culturele diversiteit waar boeddhisten, moslims, christenen, hindoes en taoïsten vreedzaam samen leven. Hieronder een kleine selectie wat je er allemaal kunt doen.

1. Orchard Road

Een van de bekendste winkelstraten ter wereld. Alle grote en kleine merken zijn hier aanwezig. Druk. Slopend. Maar shopaholics houden het hier moeiteloos dagen vol.

2. Raffles

Een bezoek aan Raffles, het beroemde koloniale hotel uit 1887. Sla vooral de fotogalerij niet over: ‘iedereen’ was hier. Drink een Singapore Sling, de beroemde cocktail (o.a. gin, kersenlikeur en citroen) in de bar of in de binnentuin. $ 25 voor een mierzoete sling. Zie ook 3.

3. Orgo Bar

Tip: drink de cocktail liever op het dakterras van Orgo Bar, kost de helft en smaakt bete. Met uitzicht op de waanzinnige bouwsels van en rond het Marina Bay Sands Hotel.

4. Sentosa, een tropisch eilandparadijsje

Het grootste toeristische recreatiegebied van Singapore, met palmen en stranden. Razendsnel bereikbaar per Sentosa Express Monorail. Sentosa heeft stranden, een avontuurpark, golf, onderwaterpark, shoppen enz. Erg Amerikaans en Disney allemaal, maar jongeren zullen zich er prima vermaken.

5. Het Sands SkyPark van Marina Bay Sands

Het Sands SkyPark Observation Deck biedt een verbluffend uitzicht over Singapore. Toegang $ 20. Boven is een waanzinnig zwembad. Maar zwemmen in het hoogste zwembad ter wereld mogen alleen hotelgasten. Tip: boek een nachtje hotelkamer. Het Marina Bay Sands is redelijk duur, maar de 2500 kamers moeten vol en er zijn regelmatig aanbiedingen.

6. De Singapore Flyer

’s Werelds hoogste reuzenrad. 30 min. genieten in grote glazen cilinder.

7. Dansen in de Butterfactory

Vrouwen gratis toegang op Lady’s Night, mannen $ 28 incl. 4 drankjes.

8. Botanische tuin

Wandelen in de netste Botanische Tuin ter wereld. Gratis natuurlijk. Veel huwelijkspaartjes: foto’s worden hier alvast vóór het huwelijk gemaakt. Lunch in restaurant The Halia.

9. De Museum Walk

Als tegengif voor winkelen op Orchard Road: vier musea op 5 min. lopen van elkaar: National Museum of Singapore, Singapore Art Museum, Peranakan Museum, National Archives of Singapore.

10. Drankje in Asia Bar

Op de 73ste verdieping van Swissôtel The Stamford heb je ’s avonds weergaloos uitzicht.

11. Hapje eten

Waar kun je níet eten?! Singapore is een food paradise! In de markt Lau Pa Sat, een mooie ijzeren Victoriaanse hal, kun je overdag rustig zitten en eten. Maar ’s avonds verandert LPS in een night market vol binnen- en buitenkraampjes. Schuif van kraampje naar kraampje en stel een complete maaltijd samen.

Goed alternatief: Boat Quay in het Colonial District, een kade met authentieke huisjes waar je uitstekend vis kunt eten.

12. De Hop on Hop off-bus

Gemakkelijk als je snel de stad wilt verkennen. De bus rijdt langs o.m. Little India, Chinatown, Orchard Road, het koloniale district en Kampong Glam.

13. Kampong Glam

Kampong Glam is een voormalige moslimwijk vol hippe modewinkeltjes, restaurants, vintageshops en (jazz)cafés. Mooie laantjes met palmen, en terrasjes.

14. Snelle bustocht

Heb je niet veel tijd: er is een Free Singapore Sight Seeing Tour vanaf het vliegveld. Bustour van krap twee uur, uit en thuis (informeren bij het Singapore Visitors Centre of bij Swing by any of een van de Free Singapore Tour Loketten op de luchthaven).

15. Wandelen

Maak een wandeling door het Colonial District. Of een Culturele Tour (Little India, Kampong Glam). Kijk ook bij The Original Singapore Walks voor (betaalde) wandelingen, b.v. avondtochten door Kampong Glam of de rosse buurt van Chinatown.

16. Uitgaan, terras zitten

Terras na terras, restaurant na café, vind je aan en rond Clarke Quay en Boat Quay. Alles op loopafstand. Met de metro ben je er binnen een half uur vanaf het vliegveld. Kan niet missen.

17. Night Safari in Singapore Zoo

40 min. in een treintje langs tijgers, leeuwen, hippo’s en olifanten. Net Jurassic Park.

18. Superkorte stop in Singapore

Blijf op de luchthaven. Heb je geen zin om de stad in te gaan, is je overstaptijd te kort: Changi Airport is een van de leukste luchthavens ter wereld, met honderden winkels en hotels. Je kunt kamers voor drie uur huren (30 euro), zwemmen, fitnessen, douchen, gemasseerd worden en er is vaak gratis internet. Stop dus in elk geval je zwembroek in je handbagage. Het gratis zwembad is in het douanegedeelte.

19. Gratis naar de bioscoop!

Moeten ze op Schiphol ook maar eens invoeren: de bioscoop op Changi Airport is gratis! Er zijn Movie Theatres in Terminals 2 & 3. 24 uur p/d.