Hoogtepunten stedentrip Moskou

Moskou is een bezoek meer dan waard. Natuurlijk kom je op het Rode Plein, maar bekijk zeker ook de imposante staaltjes communistische architectuur en evenzovele pronkfonteinen, pleinen en kathedralen uit de tijd van de tsaren.

Metro-weetjes

Beste vervoermiddel in Moskou: de METPO (metro). Veel stations zijn op zich al een bezienswaardigheid. 

Site: http://engl.mosmetro.ru

Alles over de metro: historie, routekaart (Cyrillisch schrift) ticketprijzen, ondergrondse museum- en festivalkalender en informatie over de nieuw te bouwen metrostations en lijnen.

Ticket: de metro is spotgoedkoop. Een enkeltje kost 30 roebel (€ 0,71) en een dagkaart (24 uur geldig na validatie) kost 200 roebel (€ 4,72).

Metrotips

Alles in de metro is cyrillisch: borden, kaartjes en mededelingen. Omdat de stationsomroeper ook nauwelijks is te verstaan, enkele tips.

    -Download de gratis metro-app op je smartphone
    -Onthoud de eerste letters van je uitstapstation: bijvoorbeeld Бeᴫopycckая (station Beloroesskaya), en tel de haltes onderweg
    Vkhod = ingang; Vykhod = uitgang
    -Een hulpmiddel: alle 12 metrolijnen hebben een eigen kleur en een cijfer
    -Mijd de roodbruine Cirkellijn (nr. 5) en de overstapstations tijdens de spits
    Tussen 05.30 en 00.30 uur kun je in de metro stappen.

Eten in Moskou

Sinds de perestrojka is het aantal ‘vreemde keukens’ fors toegenomen in Moskou. Er is niet alleen keuze uit Georgische en Armeense restaurants, je vindt ook tal van Italiaanse en Chinese eethuizen. Het is wel zaak goed naar de prijzen te kijken. Op Tverskaja Ulica 24 vind je Bejing Duck. Zoals de naam al zegt is Peking eend de specialiteit. Ernaast (no. 23) zit Goodman, een prima steakhouse. Reken bij beide restaurants op een menuprijs van € 30 tot € 55 p.p.

Wie echt uitgebreid wil dineren kan goed terecht op de oever van het schiereiland in de Moskva. Pal tegenover de Christus Verlosserkathedraal zit het uitstekend Italiaanse restaurant van chef Valentino Bontempi.
Adres: Bersenevskaja Naberezhnaja 12 (Gebouw 1).

Meer restauranttips vind je op: www.moscow-russia-insiders-guide.com.

Slapen in Moskou

Moskou heeft weinig middenklasse hotels. Schrik dus niet van een 2-pk prijs van € 200. Dat gezegd hebbende, zoekwerk op internet loont. Wij vonden via www.booking.com: Gallery Grand Hotel, Butyrski Val Street 5, in de wijk Tverskoy. Op de rand van het centrum en vlakbij metrostation Beloroesskaya (met twee metrolijnen naar het centrum). Niet ‘grand’, maar een prima hotel. Airco-kamers en gratis Wifi. 4 minuten lopen van Tverskaja Ulica. 2-pk v.a. € 153, incl. ontbijt. Meer hotels vind je ook op www.allrussiahotels.com.

Georganiseerde reizen

Geen zin om zelf een citytrip samen te stellen? Diverse touroperators bieden citytrips aan. Zie: www.rusland.nl (va. € 419 pp), www.bolsjoj.nl (v.a. € 825 pp) en www.sovjetreizen.nl (v.a. € 8992 pp). Alle prijen incl. hotelovernachtingen en vlucht.

Info & reisgidsen

Moskou heeft geen Tourist Information Centre. Dus vraag een stadsplattegrond in je hotel.

Reisgidsen: Er is een prima Nederlandstalige Capitool Moskou (€ 24,99), met handige 2-D wijkplattegronden en veel foto’s. Uitgebreider is de Engelstalige Rough Guide to Moscow (€ 20,99).

Online: www.moscow-russia-insiders-guide.com Goed geïnformeerde site. Vele ervaringstips (o.m. betaalbare hoteltips, waar te winkelen, restauranttips). Verder foto’s en achtergronden over de mooiste metrostations en Moskou-blog.
 

Jouw eigen stedentrip Moskou boeken?

Kun je na het lezen van deze boeken niet wachten om Moskou met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hieronder een selectie van de stedentrips naar Moskou van de ANWB. We wensen je een leuke vakantie!

 

Boek een stedentrip Moskou