Naar artikel

De Reisdokter

Ga goed voorbereid op reis

De samenwerking tussen ANWB & De Reisdokter, een professionele en erkende vaccinatie-instelling, is al jarenlang succesvol en uniek in Nederland. Tijdens de evenementen op het hoofdkantoor van ANWB in Den Haag adviseren de medewerkers van De Reisdokter je over de vaccinaties per reisbestemming. Je kunt hen rechtstreeks je vragen stellen en ook direct je reisvaccinaties laten zetten of een recept voor malariapillen halen.


Veilig op reis met De Reisdokter
De Reisdokter is bekend met de diverse reizen en bestemmingen van ANWB en kan je daardoor uitstekend adviseren en vaccineren. Je ontvangt een internationaal bewijs van inenting en een factuur voor je zorgverzekeraar.

Een afspraak maken voor jouw vaccinaties
Je kunt vooraf op de website van De Reisdokter een afspraak maken. Ook als je geen evenement van ANWB bijwoont, kun je De Reisdokter consulteren. Het is belangrijk dat je de gezondheidsverklaring invult, zodat De Reisdokter je een goed advies kan geven.

Maak een afspraak


Wie is De Reisdokter?

"Mijn naam is Ronald Hulsebosch, huisarts en ‘De Reisdokter’ in Den Haag. Als arts en expeditielid heb ik vele avontuurlijke tochten gemaakt en begeleid, waaronder de Nederlandse K2 beklimming in 1995, de eerste Nederlands Noordpoolexpeditie in 1997 en woestijn- en jungletochten in Australië en Nieuw-Guinea.

Van hoogteziekte tot malaria, van diarree tot tropenzweren, van uitputting tot ongevallen, ik heb het meegemaakt en soms aan den lijve ondervonden. Het is allemaal in minder of meerdere mate te voorkomen door een goede voorbereiding. Dit geldt niet alleen voor de avonturier maar ook voor de toerist en de zakelijke reiziger.

Twee weken op het strand van Bali is minder gevaarlijk dan een beklimming van de Kilimanjaro. Een sterke gezonde reiziger loopt minder risico dan iemand van 70 met een hart- of longkwaal en suikerziekte. Een goede medische voorbereiding, aan reis en reiziger aangepast, kan ellende, verdriet, een afgebroken vakantie en een mislukte zakenreis voorkomen. Bewustwording en voorlichting speelt hierbij een grote rol.

De Reisdokter kan je hierbij helpen. Niet alleen door het geven van vaccinaties en malariapillen, maar ook door informatie, adviezen voor een goede uitrusting en medische kits. Ons doel is je gezond te houden zodat je van de reis kunt genieten, want daar gaat het om!

Ik wens je een gezonde en geslaagde reis toe."

Ronald Hulsebosch

Meer informatie

Reis evenementen

Reis evenementen

Ontdek het wereldwijde reisaanbod van ANWB tijdens een van onze evenementen, waarbij onze reisspecialisten je graag adviseren en voorzien van leuke weetjes, praktische informatie én handige tips.
Bekijk onze reisfilms in de ANWB Thuisbioscoop

Bekijk onze reisfilms in de ANWB Thuisbioscoop

Wil je wegdromen bij herinneringen van een reis die je gemaakt hebt of inspiratie voor het uitstippelen van je volgende reis? In de ANWB Thuisbioscoop waan je jezelf op reis.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!