Volgende Maand in REIZEN Magazine

Volgende maand in REIZEN Magazine

26 oktober verschijnt REIZEN Magazine 11 met reportages over de tien vulkanische eilanden van Kaapverdië, de historische dorpen van Umbrië en het bruisende hart van Bordeaux. En of dat niet genoeg is, reden we ook nog met een camper langs de Turkse kust.

Kaapverdië: bloedstollend mooi

Voor de kust van Senegal, zo'n 500 kilometer de Atlantische Oceaan op, ligt Kaapverdië. Dit veelzijdige land bestaat uit tien vulkanische eilanden; het ene gortdroog en rijk aan saharazand, het andere groen en met avocado- en mangoplantages. Het landschap verschilt per eiland, maar overal zijn de mensen even vriendelijk en gastvrij. REIZEN wandelt over smalle paden, vaart op de oceaan, drinkt huisgestookte grogue en staart naar de sterren. 'Het zijn er wel erg veel, hè?' 

Umbrië: de mooiste dorpen

Ze zijn stuk voor stuk welgelegen op een heuveltop, worden omgeven door een oude stadsmuur en ademen nog de sfeer van de middeleeuwen. Borghi più belli, noemen de Italianen ze: de mooiste, kleine dorpen met historische waarde. REIZEN maakt een slow drive langs de mooiste borghi van Umbrië. Dus bello tranquillo naar Bevagna, Montefalco en Spello, en daar vervolgens genieten van Romeinse poorten, zonovergoten pleintjes, hemelse olijfolie en goddelijke wijn.

Turkije: met een camper langs de kust

Terwijl Rutte en Erdogan elkaar in de haren vlogen, trok REIZEN-redacteur Frits Meyst dit voorjaar met de camper langs de Turkse kust. Van Antalya naar Çanakkale, van de Middellandse Zee naar de Egeïsche Zee. Via talrijke ruïnes uit de Oudheid, honderd kopjes jasmijnthee, duizend blauwe baaien en heel veel aardige Turken. 

Bordeaux: tussen Miroir d'eau en cité du vin

'Mais oui, je kunt hier nog steeds wijnproeven of je vergapen aan de 18-eeuwse architectuur, maar Bordeaux is wel veranderd hoor. De oude kazernes zijn omgebouwd tot bruisende plekken, het nieuwe wijnmuseum Cité du Vin is ronduit imposant, de Miroir d'eau - waterspiegel - is nu dé plek waar tout Bordeaux 's avonds bij elkaar komt en...' Samengevat? Een heerlijke stad om enkele dagen door te brengen. In REIZEN 11 vind je de beste tips.

En verder…

  • Gastredacteur Rik Felderhof over REIZEN en reisgenot
  • Slim op reis: zo krijg je een upgrade
  • Luik: de leukste stad van Wallonië
  • REIZEN DOSSIER: 15x op reis voor een goed doel
  • Citytrip Leeuwarden
  • Mijn stad/mijn airbnb: Luxemburg
  • De superlezer: op een roestig vrachtschip naar Rio de Janeiro

& NOG VEEL MEER