Volgende Maand in REIZEN Magazine

Volgende maand in REIZEN Magazine

24 augustus verschijnt REIZEN Magazine 9, rijk gevuld met reportages die je meenemen naar Genua, Cádiz, Costa Rica, Nicaragua, Reims, Tsjechië, Stuttgart, Normandië en Japan.

Italië: Genua, La Superba

Er zijn twee Genua’s. De Porto Antico is de door sterarchitect Renzo Piano fijn vormgegeven plezierkust, met pieren, palmbomen en promenades. Wil je terug in de tijd, loop dan door het ‘wormgat’ onder de betonnen poten van de snelweg naar de wirwar van kronkelsteegjes, een visnet uitgeworpen over de landtong tussen de haven en de Appennijnse bergen: het grootste middeleeuwse centrum van Europa. Waar het riekt naar verse pesto en iets minder verse vis.

Costa Rica & Nicaragua

Wie door verre, vreemde landen reist, zoals Costa Rica en Nicaragua, vergaapt zich niet enkel aan de ritselende jungle, rokende vulkanen of koloniaal stedenschoon, maar ook aan het dagelijkse leven. We willen maar zeggen, natuurlijk hebben ze hier ook een slager, een bakker en een kapper. Zoals hier ook de brandweer soms uitrukt, of de fanfare, inclusief dansmarietjes. Net als thuis, maar dan totaal anders. En dat maakt reizen zo leuk.

Cádiz & omstreken: de Sherry Driehoek

Waar de Cariben hun Bermuda Driehoek hebben, heeft de Andalusische provincie Cádiz zijn Sherry Driehoek. Hier verdwijnt niet zoveel, maar er komt wel erg veel vandaan. Niet alleen een godendrank, maar ook elegante paarden en hartstochtelijke flamenco. Een autoroute door Jerez, Cádiz en honderd helwitte dorpen, waarbij we duizenden zonnebloemen spotten, en af en toe een knaloranje bikini.

Tsjechië: de Ronde van Moravië

Ver voorbij Praag rijdt REIZEN Magazine door onbekend Tsjechië, van bierstreek naar wijnstreek en weer terug naar bierstreek. Waar we stoppen voor ondergrondse rivieren, het decor van Amadeus, de pastelgele paleizen van het Haus Liechstenstein, een nogal macho wijnmaker en een bar die niet bestaat. Heus waar.

En verder…

  • Duitsland: Stuttgart, onterecht onbemind
  • De Superlezer: de halve wereld rond met een campertje
  • Frankrijk: Normandië, nooit mooier dan in de nazomer
  • vertrek/thuiskomst: Japan per trein
  • mijn stad/mijn airbnb: Reims in Champagne, en omgekeerd
  • Slim op reis: fooi geven in den vreemde, zo doe je dat!
  • korting voor REIZEN Magazine abonnees

& NOG VEEL MEER