Volgende Maand in REIZEN Magazine

Volgende maand in REIZEN Magazine

Als het lente wordt dan… verschijnt REIZEN Magazine nummer 4. Rijk gevuld met reportages over zowel stedentrips (zoals Dublin en Valencia) als reizen per fiets, trein en auto. Dwars door België, maar ook van Amsterdam Centraal naar Noord-Korea.

Zwitserland van Pilatus naar Matterhorn

Zeg je Zwitserland, dan zeg je bergen. Alpen met besneeuwde toppen, diepe rotskloven, frisgroene weiden en dromerige dorpjes. En daartussen tjoeken rode treinen. Die via allerlei tunnels, bruggen en hoge passen sporen naar plaatsen als Luzern, Lugano en Sankt Moritz. Welnu, dat gaat REIZEN Magazine ook doen. Van de Pilatus via Monte Brè en Bernina naar de Matterhorn.

Kanaaleilanden Guernsey, Herm & Sark

In de zee tussen Frankrijk en Engeland liggen de Kanaaleilanden. REIZ& bezoekt Guernsey, Herm en Sark. Brits, met een Franse touch. Zo lezen we op Guernsey, dat voor de kust van Normandië ligt, Franse namen, maar Queen Elizabeth is het staatshoofd en betalen doe je hier met ponden. En aan welke kant van de weg moeten we hier nu rijden? ‘Weet je wat? We gaan wandelen!’

Friuli: bij Venetië linksaf!

Oké, misschien is Friuli-Venezia Giulia, schurkend tegen Oostenrijk en Slovenië, wel de minst Italiaanse regio van het land. Maar wie graag verrast wordt, is hier keizer. Vergeet Verdi en Da Vinci, dit is het land van kaasboerin Luca, zeeman & olifantenjager Witige en barista Henrico uit Triëst, stad van de betere koffie en mooie mensen. Kortom, zo’n streek om voor jezelf te houden.

North Carolina, tussen Washington D.C. en Atlanta

Een road trip in de Verenigde Staten langs Chimney Rock, de Verloren Kolonie en de Great Dismail Swamp, het Grote Akelige Moeras. Maar ook naar de plek waar de gebroeders Wright in de lucht verdwenen en over Route 264, een verlaten weg die ons dwars door Crocodile Country voert. Stoppen doen we in Old Salem, Stumpy Point en New Holland, voor oesters, steaks en living history.

En verder...

  • Gent: de stad, de schrijvers en de kroegen
  • Dossier autoroutes: Argentinië, Portugal, Andalusië, West-USA, Noorwegen & Sicilië
  • Vertrek/Thuiskomst: Vietnam
  • Fietsen langs de Noordzee, van Leiden naar Middelburg
  • Sofia: kathedralen tussen de Iskar en het Vitosha-gebergte
  • Mijn stad/Mijn airbnb: Fez in Marokko
  • De Superlezer: Japan per fiets
  • En nog veel meer