Wij maken REIZEN Magazine

Ontmoet onze reislustige redactie

Onze REIZEN-avonturiers speuren de hele wereld af op zoek naar de meest bijzondere plekken op aarde. Ze stellen zich graag aan je voor.

Matthijs de Winter

hoofdredacteur

Favoriete vakantieland? ‘Ik kan niet kiezen.'
'Elke reis heeft gedenkwaardige momenten. Naar Vancouver Island (walvissen!), Marokko (treinreis) en Zuid-Afrika (slapen bij locals) wil ik zo terug. Maar de lijst met nieuwe bestemmingen waar ik nog eens heen wil is ook ontzettend lang.’ Lang, lang geleden kocht Matthijs van zijn eerste spaarcenten de Times Atlas of the World die sindsdien opengeslagen thuis op tafel ligt. Het reisvirus sloeg vervolgens heftig toe, hetgeen resulteerde in rondreizen door Azië en Amerika. Tegenwoordig ontdekt hij vooral wat droombestemmingen zijn voor een jong gezin.
Een vraag voor Matthijs? Probeer het via mdewinter@anwb.nl.

Jacques van der Linden

eindredacteur

Favoriete vakantieland: ‘Italië.’
Wat half Nederland als de ideale baan ziet, doet Jacques bij REIZEN Magazine: reizen en redigeren. Jacques: 'Altijd op pad, ik hoor het je denken. Maar vergeet het urenlange wachten op een ijskoude klif voor een mooie zonsondergang niet. Of het nachtelijk correctiewerk om een deadline te halen.’ Maar goed, ondertussen stond hij wel - druk noterend - op de Kilimanjaro en de Pilatus, en genoot hij volop in Arezzo, Castellabate, Marrakesh, Pollença en zo nog duizend plaatsen. Leukste persprijs ooit gewonnen? Jacques: ‘De Walliser Persprijs, want die mocht ik in Martigny op gaan halen.’
Een vraag voor Jacques? Je kunt contact met ‘m opnemen via jvanderlinden@anwb.nl.

Kees Lucassen

redacteur

Favoriete vakantieland: ‘Thailand en verre omstreken.’
Kees bereisde de wereld per vliegtuig, auto, motor, kano, fiets en te voet. Werkte 18 jaar voor het buitensportblad Op Pad en is sinds 2007 actief voor REIZEN Magazine. Hoogtepunten? ‘Een nacht in hechtenis tussen hooggehakte Milva’s in Almaty (Kazachstan) en de zoen van zangeres Nenny Angelia in New Nickerie (Suriname). Voor REIZEN Magazine bezocht hij o.m. Vlaanderen, Palmanova, Madagaskar, Murcia en Colombia. En ook Kees mocht menig persprijs ontvangen, van enkele landen heeft hij er zelfs twee.
Een vraag voor Kees? Die kun je stellen via klucassen@anwb.nl.

Anne Wesseling

reisjournalist

Favoriete vakantieland: ‘Ierland.’
Elk jaar gaat Anne Wesseling een paar keer op pad om voor REIZEN Magazine een reportage te maken. Zo zwierf ze voor ons door Cuba, Wallonië, Tasmanië, Berlijn, Hummelo, Nieuw-Zeeland en Sofia. Enfin, de lijst is schier eindeloos. Want, aldus Anne: ‘Thuisblijvers hebben altijd ongelijk.’ Dankzij haar prettig geschreven reportages is ook haar prijzenkast verre van leeg  Zo won ze onder meer de Aad Struijs Persprijs, de prijs voor het beste reisverhaal in Nederland verschenen.
Een vraag voor Anne? Die kun je stellen via www.annewesseling.nl.

Bas van Oort

reisjournalist

Favoriete vakantieland: ‘De Verenigde Staten van Amerika.’
Als student journalistiek kwam Bas stage lopen bij REIZEN Magazine, waarbij al snel bleek dat hij behalve schrijven ook meer dan aardig kon fotograferen. De rest is geschiedenis. Alleen al met de trein reisde Bas voor ons dwars door Amerika, van Amsterdam naar Lissabon, naar de Noordkaap en terug, en van Amsterdam naar Puongyang. Maar Bas fietst ook graag door Moeskroen, Jeuk en Helkijn. Inmiddels raakt ook zijn prijzenkastje al aardig gevuld, met o.m. de IPW Travel Writer Award van de U.S. Travel Association en de South African Tourism Media Award. Beide voor REIZEN-reportages, uiteraard.
Iets vragen aan Bas? Dat kan via www.kwartstuiver.nl.

Nicolline van der Spek

reisjournalist

Favoriete vakantieland:  ‘Alle landen waar de zee dichtbij is’.
Onbekend maakt bemind, volgens Nicolline. Als ze op reis gaat, wil ze verrast worden. ‘Door de minder bekende pleinen, de up & coming wijken, de vintage winkeltjes en natuurlijk dat ene kroegje waar je nooit meer weg wil.’ Voor REIZEN Magazine bezocht Nicolline o.m. Sevilla, Jamaica, Ierland, Maleisië, Koewacht en de Peloponnesos. En jawel, ook Nicolline’s reportages vond menig jury een prijs waardig. Zo won ze in 2016 nog de Ierland Persprijs met het REIZEN-verhaal ‘Op de rand van Europa’.
Iets vragen aan Nicolline? Neem contact met haar op via www.nicollinevanderspek.nl.

Paul Tolenaar

reisfotograaf

Favoriete vakantieland? ‘España por favor.’
Qua beeld is Paul al vele jaren een steunpilaar van REIZEN Magazine. Waar was hij niet? Paul reed door de Baltische Staten, Brazilië en Bulgarije, liep over de Kaapverdische Eilanden, de Cevennen en de Jurassic Coast, spoorde door de Ardennen, India en Noord-Spanje, zwierf door Amsterdam, Moskou en Lissabon, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Reportages met zijn foto’s waren goed voor tal van persprijzen, van de Aad Struijs Persprijs t/m Proef Spanje.
Een vraag voor Paul? Probeer het via www.paultolenaar.com.

Hans Bouman

reisjournalist

Favoriete vakantieland: ‘Engeland!’
Mooiste reis? ‘Elke reis waarbij ik voet op Britse bodem zet.’
Hans studeerde Engels, schrijft voor de Volkskrant over Engelstalige literatuur en heeft een voorliefde voor... inderdaad! Hij is dan ook regelmatig aan de westkant der Noordzee te vinden, in Engeland, Wales of Schotland, maar Hans bezocht voor ons ook China, Salzburg, West-Australië, Krakau en Zanzibar, om maar wat te noemen. En yes-yes, ook Hans won met zijn REIZEN-verhalen menige prijs, waaronder de Caribbean Travel Writers Award.
Vragen voor Hans? Neem contact op via www.hansbouman.nl.

Harri Theirlynck

reisjournalist

Favoriete land? ‘Ach, IJsland, Friesland, Vuurland, Schokland… 't is allemaal leuk.’
Naast leraar in de Cariben, cabaretier, wetenschapsjournalist en nog véél meer, is Harri vele jaren de hoofdredacteur van REIZEN Magazine geweest. Jawel, we kunnen we hier rustig spreken van een ‘nestor’ in de reisjournalistiek. Maar dan wel eentje zoals de originele Nestor, de koning van Pylos, die als vaak gelauwerde silver fox nog immer ten strijde trok. Want ook Harri reist, steevast gewapend met zijn gouden pen, nog altijd van hot naar her. Boemelend langs de Rivièra, te voet over La Gomera, struinend door oud Genua enzovoort. Want het is allemaal leuk.
Een vraag voor Harri? Stel ‘m via www.harritheirlynck.nl/contact

Marjolein van Rotterdam 

reisjournalist

Favoriete vakantieland: ‘Frankrijk, oui-oui.
Marjolein was achtereenvolgens gymjuf, student geschiedenis, journalistiek-ontdekker en hoofdredacteur van muziekbladen. Tegenwoordig gaat ze het liefste schrijvend en fotograferend (en fietsend) de wereld rond. Intussen is ze gek op Parijs en (sans gêne!) ook op Rotterdam. Voor REIZEN Magazine bezocht Marjolein onder meer India, Karpathos, Rome, Montpellier, Athene, Gargano en de Côte d’Opale. En thuis blinkt zowel haar fiets als de Persprijs van Vlaanderen.
Vragen voor Marjolein? Probeer het via www.vanrotterdam.eu.

Jurjen Drenth

reisfotograaf  

Favoriete vakantieland? ‘Italië! Of nee: Frankrijk? Nee, Japan. Peru? En Nederland!’
Jurjen is een van Nederlands bekendste fotografen. Hij maakte dan ook ontelbare foto’s in eigen land. Van diep in Zeeuws-Vlaanderen tot hoog op Schiermonnikoog. Wanneer hij echter voor REIZEN Magazine op pad gaat, is dat doorgaans iets verder van huis. Zo reisde Jurjen voor ons naar Gent, Sicilië, Extremadura, Ethiopië, Montenegro, Napels, Andalusië enzovoort.  En niet alleen Jurjen is al meer dan eens bekroond voor zijn werk, zijn lieftallige assistente - rechts op de foto - is dat ook.
Een vraag voor Jurjen? Neem contact met ‘m op via www.jurjendrenth.nl.

Ruben Drenth

reisfotograaf

Favoriete vakantieland? ‘Italië, nog steeds, maar de concurrentie loopt in!’
Als zoon van Jurjen Drenth is het fotograferen er bij Ruben paplepelsgewijs ingegoten. Daarnaast liep Ruben stage bij REIZEN Magazine, waarbij het niet lang duurde voor hij de rest van de redactie ging vertellen welke foto waar diende te staan en waarom. Toch is dat niet de reden dat we hem vaak op reis sturen. Want dat doen we enkel en alleen maar omdat hij mooi beeld maakt. Van Antarctica, Lugano, Mauritius, Genua, Thailand enzovoort. Voor zijn foto’s bij de REIZEN-reportage over de Lofoten & Vesterålen won hij in 2016 de Scandinavië Persprijs. Ruben: ‘Echt fijn, but the best is yet to come.' Kortom, de Max Verstappen van de reisfotografie.
Een vraag voor Ruben? Dat kan via www.rubendrenth.com.

Frits Meyst

reisjournalist

Favoriete vakantieland? ‘Antarctica of Noord-Korea, ik twijfel.’
Frits is van oorsprong fotograaf, maar gelukkig voor REIZEN Magazine kan hij ook een meer dan aardig verhaal schrijven. Zo hebben onze trouwe lezers al kunnen genieten van zijn reizen per auto door Yukon, Turkije, Oeganda, Patagonië en Maleisië. Maar hoe goed Frits ook schrijft, van alle prijzen in zijn kast is hij toch het meest trots op De Zilveren Camera.
Een vraag voor Frits? Contact is mogelijk via archive.meystphoto.com.

 

Marleen Vos

reisjournalist

Favoriete vakantieland? ‘Twee, mag dat ook? Noorwegen en Zuid-Afrika.’
Voor REIZEN Magazine maakt Marleen rubrieken als Tips, Trucs & Trends en Slim op reis. Daarnaast schrijft ze dossier-artikelen (over o.m. solo-reizen en designhotels). Maar onze trendwatcher verlaat ook graag huis & haard voor een mooie reis en een dito verhaal. Zo schreef ze voor REIZEN Magazine al over Kaapstad, Andalusië, Bogota en Zweden. Reportages rijk aan - maar dat zal niet verbazen - tips, slimme trucs en trends.
Een vraag voor Marleen? Stel 'm via vosmarleen@gmail.com.


Algemene contactinformatie

REIZEN Magazine is een uitgave van ANWB Media, Wassenaarseweg 220 2596 EC Den Haag. Postbus 93200 2509 BA Den Haag. Vragen/opmerkingen/suggesties/reportagevoorstellen (over/voor REIZEN Magazine)? Mail ze naar: reizen@anwb.nl.

Bezorginformatie

Voor adreswijzigingen, vragen over betalingen, bezorging en bestellen (niet kosteloos) van reeds verschenen nummers/artikelen (tot maximaal één jaar na verschijningsdatum) of opzeggingen van abonnementen kunt u contact opnemen met het ANWB Leden Service Center: 088 – 269 22 22 (maandag t/m vrijdag 08.30-18.00 en zaterdag 10.00-16.00). Of kijk op www.anwb.nl/contact.

Abonnement afsluiten

REIZEN Magazine verschijnt 10 maal per jaar. Een abonnement kost per kalenderjaar € 64,95 voor ANWB-leden en € 69,95 voor niet-leden. Het abonnementsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. Abonnees woonachtig in het buitenland krijgen portokosten doorberekend. Deze variëren van € 6,49 voor België, € 29,10 voor Europa tot € 37,59 voor de rest van de wereld. U kunt zich aanmelden via het ANWB Leden Service Center: 088 – 269 22 22, via www.anwb.nl/webwinkel of via de bon in het magazine.

Abonnement opzeggen

Overige abonnementen kunnen worden opgezegd, telefonisch via het ANWB Leden Service Center: 088 – 269 22 22, schriftelijk via het adres ANWB Leden Service Center, postbus 93200, 2509 BA Den Haag of via www.anwb.nl/contact. Abonnementen die zijn aangegaan voor de duur van een jaar kunt u opzeggen tegen het einde van het abonnementsjaar met een opzegtermijn van een maand. Indien nu niet opzegt, wordt het abonnement automatisch verlengd voor onbepaalde duur. Gedurende deze verlening kunt u, met inachtneming van een opzegtermijn van een maand, op elk gewenst moment opzeggen. Dit kan telefonisch via het ANWB Leden Service Center: tel. 088-269 22 22,schriftelijk via ANWB Leden Service Center, Postbus 93200, 2509 BA Den Haag of via www.anwb.nl/contact.

Proefabonnementen en cadeau-abonnementen stoppen automatisch na de proeftijd.

Advertentiemogelijkheden REIZEN

Op ANWB Media hebben wij de diverse advertentiemogelijkheden en -tarieven voor je op een rijtje gezet. Indien je nog vragen heeft, neemt dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.