Deze maand in REIZEN Magazine

Nu in REIZEN Magazine

Bijzondere steden, streken & landen, je vindt ze in REIZEN Magazine 5/2017

In REIZEN Magazine 5 (van 25 april t/m 23 mei te koop) fietsen we langs de Noordzee, lopen we door Gent en op de Kanaaleilanden, sporen we door Zwitserland en rijden we zelf door Italie én van Washington DC naar Atlanta.

Zwitserland van Pilatus naar Matterhorn

Zeg je Zwitserland, dan zeg je bergen. Alpen met besneeuwde toppen, diepe rotskloven, frisgroene weiden en dromerige dorpjes. En daartussen tjoeken rode treinen. Die sporen via allerlei tunnels, bruggen en hoge passen naar plaatsen als Luzern, Lugano en Sankt Moritz. Welnu, dat gaat REIZEN Magazine ook doen. Van de Pilatus via de Monte Brè en de Piz Bernina naar de Matterhorn.

Kanaaleilanden: Guernsey, Herm & Sark

In de zee tussen Frankrijk en Engeland liggen de Kanaaleilanden. REIZ& bezoekt Guernsey, Herm en Sark. Brits, met een Franse touch. Zo lezen we op Guernsey, dat voor de kust van Normandië ligt, Franse namen, maar Queen Elizabeth is het staatshoofd en betalen doe je hier met ponden. En aan welke kant van de weg moeten we hier nu rijden?
‘Weet je wat? We gaan gewoon wandelen!’

Friuli: bij Venetië linksaf!

Oké, misschien is Friuli-Venezia Giulia, schurkend tegen Oostenrijk en Slovenië, wel de minst Italiaanse regio van het land. Maar wie graag verrast wordt, is hier keizer. Vergeet Verdi en Da Vinci, dit is het land van kaasboerin Luca, zeeman & olifantenjager Witige en barista Henrico uit Triëst, stad van de betere koffie en mooie mensen. Kortom, zo’n streek om voor jezelf te houden.

North Carolina, tussen Washington D.C. en Atlanta

Een roadtrip in de Verenigde Staten langs Chimney Rock, de Verloren Kolonie en de Great Dismail Swamp, het Grote Akelige Moeras. Maar ook naar de plek waar de gebroeders Wright in de lucht verdwenen en over Route 264, een verlaten weg die ons dwars door Crocodile Country voert. Stoppen doen we in Old Salem, Stumpy Point en New Holland, voor oesters, steaks en living history. En klik hier voor nog meer USA roadtrips.

En verder...

Gent: de stad, de schrijvers & de cafés
• de 6 favoriete fly-drives van REIZEN Magazine, in Argentinië, Portugal, Andalusië, West-USA, Noorwegen & Sicilië
• vertrek/thuiskomst: rondreis Vietnam
• Fietsen langs de Noordzee, van Leiden naar Middelburg
Sofia: kathedralen tussen de Iskar en het Vitosha-gebergte
• mijn stad/mijn airbnb: Fez in Marokko
• de Superlezer: Japan per fiets
& nog veel meer

Je vindt REIZEN Magazine in diverse tijdschriftenwinkels. Wil je iedere maand op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws en inspirerende bestemmingen? Dan kun je hier voordelig een abonnement afsluiten. Je profiteert dan ook direct van extra abonneevoordelen.

Nieuwsgierig naar onze reportages van volgende maand? Hier vind je alvast een voorproefje.