Deze maand in REIZEN Magazine

Nu in REIZEN Magazine

REIZEN Magazine 7/8 is het extra dikke zomernummer

REIZEN Magazine 7/8 (van 28 juni t/m 24 augustus te koop) is het extra dikke zomernummer. Vol met reisverhalen en oogstrelende foto’s. De bestemmingen? Côte Vermeille, Peking, Noord-Engeland, de Achterhoek, Queyras, Abruzzo, Australië, Reykjavik, Navarra en Rouen. Per auto, camper, fiets en te voet.

3 x Frankrijk!

  • Queyras, de speeltuin van de Franse Alpen. Oftewel: tussen de Col d’Izoard en de Col Agnel, daar schittert een zonovergoten sprookjesland. Voor bergwandelaars, klimgeiten, e-mountainbikers, rafters en andere avonturiers.    
  • Côte Vermeille, de kust van de kunstenaars, schurkend tegen Spanje aan de voet der Pyreneeën. Hier waren Picasso en zijn kunstbroeders kind aan huis. Waar het licht van de lucht lacht. Waar, qua kleuren, geuren en smaken, Spanje en Frankrijk in elkaar overvloeien.
  • Rouen, de hoofdstad van Normandië, heeft veel in huis. Zoals? Honderden vakwerkhuizen, de grootste kathedraal van het land en Claude Monet, voor wie van kunst houdt, Jeanne d’Arc, voor de historici onder ons, en Madame Bovary, voor wie graag flirt.

Noord-Engeland: route langs 5 Nationale Parken

North York Moors, Northumberland, Lake District, Yorkshire Dales & Peak District: maar liefst vijf nationale parken telt Noord-Engeland. En alle vijf zijn bijzonder. REIZ& stuit op kapitein Cook en graaf Dracula, maar ook op Romeinse legerplaatsen, nostalgische vissersdorpjes, wild romantische meren, hondsbrutale eekhoorntjes, hier en daar een bemost kerkhof of een man die al even weerbarstig oogt als het landschap zelf.

Australië, van Adelaide naar Alice Springs

In het spoor van de 19de-eeuwse Europese ontdekkingsreizigers rijdt REIZ& door de woestenij van Terra Australis Incognita. Onbekend is het hart van Australië niet meer, maar leeg, woest en onverbiddelijk nog wel. Er zijn dagen dat we zonder één andere auto tegen te komen honderden kilometers afleggen. Fantastisch en beangstigend tegelijk. Hé, wat springt daar?

Italië: Abruzzo, de schone slaapster

Vanaf haar bed bovenop Gran Sasso waakt la bella addormentata (de schone slaapster) over de meest ondergewaardeerde provincie van Midden-Italië. Met onaangetaste bergdorpjes, hoge pieken, glooiende dalen en een majestueuze hoogvlakte. Gek genoeg komen hier weinig toeristen. Hoog tijd voor REIZEN Magazine om de Abruzzo wakker te kussen, want slaapverwekkend is dit gebied allerminst. 

Peking, verboden & hemelse stad

Natuurlijk bezoekt REIZEN Magazine, met heel veel andere toeristen, de Verboden Stad. Maar we gaan vandaag ook naar het Jingshen Park,  voor rust en verkoeling. En naar Sanlitun, de uitgaanswijk. ‘En morgen?’
‘Per fietstaxi door de historische hutongs, of naar het Plein van de Hemelse Vrede, of naar de Tempel van de Hemel, zeg jij het maar.’

En verder…

  • Dossier: 41 Campertips. Over campers bouwen, huren, rijden, routes, praktische sites & slimmigheidjes
  • Navarra, ontdekt vanuit het hart: Pamplona
  • Winterswijk en omstreken: ‘Hier was het! Hier leerde Mondriaan schilderen.’
  • Slim op reis: over wat je zeker niet moet vergeten voordat je op reis gaat
  • Mijn stad/mijn airnnb: Reykjavik, hoofdstad van IJsland
  • Voordeel voor REIZ&-abonnees en...
  • nog véél meer.

Je vindt REIZEN Magazine in diverse tijdschriftenwinkels. Wil je iedere maand op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws en inspirerende bestemmingen? Dan kun je hier voordelig een abonnement afsluiten. Je profiteert dan ook direct van extra abonneevoordelen.

Nieuwsgierig naar onze reportages van volgende maand? Hier vind je alvast een voorproefje.