Deze maand in REIZEN Magazine

Nu in REIZEN Magazine

Nummer 12 - het allerlaatste nummer van REIZEN Magazine - is vanaf 23 november te koop. Rijk gevuld met 108 pagina’s die je mee op reis nemen naar bestemmingen die allesbehalve saai zijn. Peru, Talinn, Oman, Saksen, Sicilië en nog veel meer.

Spanje: naar Gibraltar, via de Golf van Biskaje

Sí, sí, in REIZEN Magazine 12 splijten we Spanje. Verder weg van de Costa del Sol kun je nauwelijks komen. In het hoge noorden huren we een auto voor een Trans-Iberië-route, dwars door het midden naar het uiterste zuiden. Via o.m. Santander, Salamanca & Cáceres, maar ook Alberca & Mogarraz. Door een rijk verleden tussen zinderende sierras. Authentiek? Puur? Echt? Noem het zoals je wilt, dit is het Spanje van de Spanjaarden. En dat kun je proeven. ‘Delicioso!’

Peru: ‘Vamos al Norte!’

Wie Peru bezoekt, moet kiezen: naar het zuiden voor Cuzco en Machu Picchu, érg bijzonder maar druk bezocht, of naar het onbekende noorden. Waarom daarheen? Voor een van de hoogste watervallen ter wereld bijvoorbeeld. Of voor 220 mummies, of voor de veemarkt van Celendin, waar iedereen een hoed draagt, of voor de canyon van de Rio Marañon, 3000 meter diep, of voor...
‘Ja ho maar, vamos al norte!

Duitsland: een autoroute in Saksen

Een rondrit (240 km) vanuit Dresden, langs mooie, minder bekende plekjes in het grensgebied met Tjechië en Polen. Zoals? Porseleinstad Meissen, kuurstadje Bad Schandau, het grillige Elbezandsteengebergte, mosterdstadje Bautzen én het stadje Görlitz, alias Görliwood, waar zo menige film is opgenomen. Van The Grand Budapest Hotel tot The Reader en Inglourious Basterds.

Sicilië: ten westen van Palermo

Ten westen van Palermo, is daar iets te doen? Zeker. REIZEN Magazine vaart langs zinderende  zoutpannen, nog ooit aangelegd door de Feniciërs, gaat couscous eten bij Pino, drinkt Marsala bij Sabestiano, snoept van dolci bij Maria, dwaalt door de antieke stegen van Erice en fietst over Favignana, een droomeilandje, rijk aan verse vis en zoetgeurende flora.

In 7 gerechten de wereld rond!

Kerst is in aantocht. Wordt 't weer kalkoen? Of gaan we weer rond de fonduepan zitten pruttelen?  Beste mensen, het kan ook anders: in REIZ& 12 vind je de recepten voor 7 tongstrelende gerechten. Voor Spaghetti alla puttanesca uit Italië, Ghorme Sabzi uit Iran, Ceviche uit Peru, Seffa uit Marokko, Chana Dal uit India, Gado-Gado uit Indonesië en Gumbo met kip & garnalen uit New Orleans, USA.  

En verder...

* Oman: naar Zonneberg & Wadi Ghul, de Grand Canyon van Arabië
* Marais Poitevin, per kano door het Giethoorn van Frankrijk
* Slim op reis: 7 tips voor fotograferen onder het vriespunt
* Tallin: een wintersprookje in de hoofdstad van Estland
* De Superlezer: 6852 vogels spotten in 1 jaar en 40 landen
* Een airbnb in Amersfoort
* vertrek/thuiskomst: Korea, Japan & de Verenigde Staten
* REIZEN tips, trucs & trends
& NOG VEEL MEER

Je vindt REIZEN Magazine in diverse tijdschriftenwinkels en ANWB-winkels.