Deze maand in REIZEN Magazine

Nu in REIZEN Magazine

Bijzondere steden, streken & landen, je vindt ze in REIZEN Magazine 4/2017

REIZEN Magazine 4 (van 23 maart t/m 25 april te koop) is rijk gevuld met reportages, zowel over stedentrips naar Dublin en Valencia, als reizen per fiets, auto en trein. Dwars door België, op Grieks Kefalonia, van Amsterdam naar Noord-Korea, enzovoort.

Griekenland: Kefalonia in de Ionische Zee

Grieks met Italiaanse invloeden, dat is Kefalonia, het grootste eiland in de Ionische Zee. Ideaal voor een week in de lente. Of twee. Tip 1: fiets van Karavados naar Argostoli en terug,  over kleine weggetjes tussen olijfbomen, met uitzicht over zee. Tip 2: Ook mooi - en met spectaculair uitzicht - is de kustwandeling vanuit Fiskardo naar het fort van Assos. Tip 3: het strand ten noorden van Fiskardo, aan een kristalheldere zee. Tip 4, 5, 6 en 7? Zie REIZEN Magazine 4.

Amsterdam-Pyongyang per Trans-Mongolië-Express

Op papier is het makkelijk. Met slechts drie keer overstappen en ruil je Amsterdam in voor Pyongyang. De praktijk? 11.000 kilometer over spoor, 186 uur in de trein en geen minuut vertraging. Onderweg zien we het Rode Plein onder een regenboog, de Grootste Mongool aller tijden, duizenden kilometers berkenbos, twee Grote, Geliefde (en gebalsemde) Leiders in een glazen kist en nog véél meer.

België: fietsen langs de Taalgrens

Het is leuk en (bijna) iedereen kan het! Fietsen langs de Belgische Taalgrens. Je wordt dan elke dag blij verrast. En je fietst niet slaafs van bordje naar bordje, maar zigzaggend van Comines/Komen naar Kortrijk, Mont-d’Enclus, Waterloo, Leuven en Hoegaarden. Van Napoleon naar Maria, via hemel en hoerenkot.  

Spanje: Valencia!

Sevilla, Napels, Valencia... steden die als reisbestemming niet echt origineel zijn, maar desondanks nooit tegenvallen. REIZEN Magazine trekt naar Valencia, ziet de zee, proeft paella en pompoenpittenbrood en struint zowel door Calatrava’s masterpiece als talloze pop-up kunstwinkeltjes. Kortom, een citytrip in bekend & ónbekend Valencia.

En verder...

  • GOUDEN TIPS:  de mooiste reizen van 6 reisorganisaties                                
  • Interview Miriam Lancewood, die 7 jaar in de ‘bush’ van Nieuw Zeeland leefde 
  • Alice Springs, in het hart van Australië
  • Citytrip Dublin: pubs, high tech & U2
  • Vertrek/Thuiskomst: Indonesië        
  • REIZEN tips, trucs & trends                                                                                        
  • Column Renske: eten in den vreemde                                                                                                        
  • Slim op reis: 6 ingenieuze materialen tegen o.m. kou, regen en muggen, waar je op reis écht iets aan hebt.
  • Een airbnb in Göteborg
  • Korting voor REIZEN Magazine-lezers

Je vindt REIZEN Magazine in diverse tijdschriftenwinkels. Wil je iedere maand op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws en inspirerende bestemmingen? Dan kun je hier voordelig een abonnement afsluiten. Je profiteert dan ook direct van extra abonneevoordelen.

Nieuwsgierig naar onze reportages van volgende maand? Hier vind je alvast een voorproefje.