Deze maand in REIZEN Magazine

Nu in REIZEN Magazine

REIZEN Magazine 10 (te koop van 28 september t/m 25 oktober) staat tjokvol reportages die je meenemen naar plekken waar het in het najaar nog mooi en genieten is: de Griekse eilanden Andros & Tinos en Bazel & Straatsburg.

Te voet over Andros & Tinos

Andros en Tinos zijn twee Griekse eilandjes die tot de Noordelijke Cycladen behoren. Naast wat je hoopt dat die twee zullen hebben, Griekse droomdorpjes, Grieks eten en Griekse gastvrijheid, vind je hier ook een groot netwerk van goed bewegwijzerde wandelroutes. Slenter over stokoude weggetjes, door geheime kloven, tussen kruimelige muurtjes en zoetgeurende oleander totdat je uiteindelijk uitkomt op het strand van Kolympithra waar je bij de foodtruck van Yiannas een heerlijke cocktail kunt bestellen.

Bazel & Straatsburg

Als REIZEN 10 verschijnt, is de herst net begonnen. Waar nu nog heen te gaan? Nou, naar Bazel en Straatsburg: twee historische steden, gelegen aan de Rijn, elk met een middeleeuwse kerk, een wandelwaardig centrum en toonaangevende musea. Eerst struinen we door de Altstadt van Bazel over de Rijn-Rivièra naar het graf van Erasmus, daarna door het hart van Straatsburg over het Grand Île dat tussen twee armen van de Ill-rivier schittert. Werelderfgoed, uiteraard.

Sardinië: Isola Mitio & Tahiti

De Sardijnen noemen hun eiland isola mito, het mythische eiland. Dat is niet overdreven. Overal op het eiland stuit je op antieke beschavingen, geheime bronnen, druïden, oeroude tradities en vetes. REIZEN Magazine rijdt het eiland rond, raakt er bedwelmd door alle geschiedenis en wordt weer wakker op het mooiste strand van Europa. 'Isola mito? Ja, dat ook, maar wij noemen dit Tahiti.'

Op reis in Bosnië & Herzegovina

Eerlijk zeggen, wat weet jij over Bosnië en Herzegovina? Oké, de brug van Mostar en hoofdstad Sarajevo; die zijn bekend. Maar sluit nu je ogen en probeer dan eens een beeld te bedenken bij Mehmed Paša Sokolović-brug. Of bij steden als Višegrad en Trebinje, het Nationale Park Sutjeska en rivieren als de Rzav, vrbas en Drina. En? Gelukt? Of zag je niks? Nou, kijk dan even in de REIZEN 10.

En verder…

  • Zuid-Afrika: Kaapstad in 10 hoogtepunten
  • Reizen DOSSIER: het Werelderfgoed van Duitsland
  • Vertrek/thuiskomt: op reis in Marokko
  • Slim op reis: 7 tips bij het aanvragen van je visum
  • De tempels van Dendera in Egypte
  • Mijn stad/ mijn airbnb: Reims in de Champagne
  • De Superlezer: Afrika & Zuid-Amerika per camper

& NOG VEEL MEER

Je vindt REIZEN Magazine in diverse tijdschriftenwinkels en ANWB-winkels. Wil je iedere maand op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws en inspirerende bestemmingen? Dan kun je hier voordelig een abonnement afsluiten. Je profiteert dan ook direct van extra abonneevoordelen.

Nieuwsgierig naar onze reportages van volgende maand? Hier vind je alvast een voorproefje.