Reisadvies van locals

En dan zijn er ook nog fraaie platforms waar je met hulp van lokale reisagenten, bloggers en andere lokale kenners je reis geheel of gedeeltelijk kunt samenstellen en/of op pad kunt met hun persoonlijke tips in je broekzak.

Favoroute

Je persoonlijke reisgids samenstellen wordt je wel heel makkelijk gemaakt door Favoroute. Via dit platform delen ‘Travel Designers’ –Oftewel speciaal geselecteerde reisjournalisten en reisbloggers – hun geheime adresjes, plekjes en favoriete things to do op deze aardbol. Voor het gemak hebben ze deze gebundeld in online reisgidsjes die je via de site of app kunt downloaden. Of maak het extra persoonlijk en stel je eigen gids samen die je vervolgens aanvult met de tips van de kenners.

Wat kost het?

Helemaal niks! Meer info op: www.favoroute.com

Better Places

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met een reisprofessional ter plaatse: echte locals maar ook Nederlanders die al jaren in een land wonen. Vaak hebben ze een reisonderneming en werken ze al lange tijd in het toerisme. Per e-mail, telefoon of Skype ontwerp je samen je rondreis op maat. En door rechtstreeks te boeken, profiteert de local optimaal van je bezoek en Better Places garandeert je een professionele organisatie. Het enige dat je zelf moet regelen is je internationale vlucht. Geen idee waar te beginnen? Op de site vind je allerlei voorbeeldreizen die je kunt gebruiken als bouwstenen voor je eigen droomtrip.

Wat kost het?

Better Places rekent pp € 15 reserveringskosten; de rest van je uitgaven zijn afhankelijk van je reisbudget.
Meer info op: www.betterplaces.nl

Travelmoodz

Via TravelMoodz heb je een wereldwijd netwerk van reizigers en echte reisprofessionals tot je beschikking: van stads- tot berg- tot safarigids, van Italië tot Zuid-Afrika, tot Vietnam. Meestal wonen ze op de betreffende reisbestemming waar ze ter plekke reserveringen kunnen maken, je van insider tips kunnen voorzien en je kunnen helpen om knopen door te hakken als je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt rechtstreeks bij hen boeken waardoor je de lokale economie een boost geeft en de gidsen minder afhankelijk zijn van traditionele tussenpersonen (wat jou ook weer geld kan besparen). Eenmaal ter plekke? Ook hier kun je persoonlijk een beroep doen op je nieuw verworven local contact.

Wat kost het?

Prijzen kom je overeen met de local (Travel- Moodz rekent geen commissie).
Meer info op: www.travelmoodz.com

Citinerary

Onder het motto ‘a city made by people’ delen enthousiaste locals uit Montreal, Amsterdam, Boekarest, Oslo, Minneapolis en Rotterdam cultuur- en lifestyle tips over hun stad. Heb je een trip naar één van deze steden op de planning staan? Houd dan hun online bijdragen op citinerary. net in de gaten – van rubrieken als ‘local heroes’ tot lofzangen op ondergewaardeerde stukjes stad – maar minstens zo leuk is een live meet & greet. Maak je wensen kenbaar en laat je koppelen aan een local die je onder het genot van een koffie persoonlijke favorieten influistert, waarna je met een schat aan relevante insiderstips de hort op kunt.

Wat kost het?

Het inschrijfgeld voor een meet & greet is € 25; niet voor de local, maar voor de koffie.
Meer info op: www.citinerary.net