Internationaal rijbewijs Azerbeidzjan

Heb je in Azerbeidzjan een internationaal rijbewijs nodig? De ANWB zocht het voor je uit. Hieronder vind je de actuele regels.

Rijbewijs in Azerbeidzjan

Auto of motor

  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Azerbeidzjan, mits dit is voorzien van een gewaarmerkte vertaling in het Azerisch. Informeer bij de vertegenwoordiging van Azerbeidzjan wat de beste procedure is.
  • Indien niet aan bovenstaande voorwaarde is voldaan, is een IRB (internationaal rijbewijs) model 1968 vereist. Model 1968 is in Nederland niet verkrijgbaar. Wij raden daarom aan model 1949 mee te nemen omdat er geen alternatief is en het in de praktijk wellicht wordt geaccepteerd. Het IRB is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en dient persoonlijk afgehaald te worden. Neem het Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het IRB is 1 jaar geldig.
  • Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Bijzonderheden

  • Deze informatie geldt voor Nederlands ingezetenen.

Bekijk ook: Internationaal rijbewijs in andere landen